2 април 2022

Научете всичко бързо

Expand search form

Къде инвестират парите си милиардерите?

Свръхбогатите хора, известни като лица със свръхвисока нетна стойност (UHNWI), са група от хора, които имат нетна стойност от поне 30 милиона долара. Нетната стойност на тези лица се състои от дялове в частни и публични компании, недвижими имоти и лични инвестиции, като например произведения на изкуството, самолети и автомобили.

Когато хората с по-ниска нетна стойност на имуществото гледат на тези лица, много от тях смятат, че ключът към свръхбогатството се крие в някаква тайна инвестиционна стратегия. Това обаче обикновено не е така. Вместо това, хората с високо ниво на благосъстояние разбират основите на това парите им да работят за тях и знаят как да поемат пресметнати рискове.

Основни изводи

  • Свръхбогатите хора често разбират значението на спестяванията, основите на инвестирането и как да поемат пресметнати рискове.
  • Концентриране на портфейли с инвестиции само от САЩ. и ЕС е пример за подход, при който се пропускат потенциални възможности на други места, като например нововъзникващите пазари.
  • UHNWIs не се опитват да бъдат в крак със съседите си или да се сравняват с другите, а се съсредоточават върху постигането на своите цели и задачи.
  • Периодичното ребалансиране на портфейлите е от съществено значение, когато се опитвате да постигнете правилната комбинация от акции и облигации с течение на времето.
  • ДНЕС често откриват възможности на частните пазари, които се пренебрегват от инвеститорите, които се фокусират само върху публичните пазари.

По думите на Уорън Бъфет инвестиционно правило № 1 е да не губиш пари. НГНЧИ не са мистици и не крият дълбоки инвестиционни тайни. Вместо това те знаят кои прости инвестиционни грешки да избягват. Много от тези грешки са общоизвестни, дори сред инвеститорите, които не са особено богати. Ето списък на най-големите инвестиционни грешки, които UHNWI избягват да правят.

1. Инвестиране само в САЩ и ЕС

Въпреки че се смята, че развитите страни като САЩ и тези в Европейския съюз предлагат най-голяма сигурност на инвестициите, притежателите на многофункционални активи гледат отвъд границите си към граничните и развиващите се пазари. Някои от водещите държави, в които инвестират свръхбогатите, включват Индонезия, Чили и Сингапур. Разбира се, индивидуалните инвеститори трябва да направят своите проучвания за развиващите се пазари и да решат дали те се вписват в техните инвестиционни портфейли и в цялостните им инвестиционни стратегии.

2. Инвестиране само в нематериални активи

Когато хората мислят за инвестиране и инвестиционни стратегии, обикновено се сещат за акции и облигации. Независимо дали това се дължи на по-високата ликвидност или на по-малката цена за влизане, това не означава, че тези видове инвестиции винаги са най-добрите.

Вместо това UHNWI разбират стойността на физическите активи и разпределят парите си по съответния начин. Свръхбогатите хора инвестират в активи като частни и търговски недвижими имоти, земя, злато и дори произведения на изкуството. Недвижимите имоти продължават да бъдат популярен клас активи в портфейлите им, за да балансират волатилността на акциите. Въпреки че е важно да се инвестира в тези физически активи, те често отблъскват по-малките инвеститори поради липсата на ликвидност и по-високата цена на инвестицията.

Според свръхбогатите обаче притежаването на неликвидни активи, особено такива, които не са корелирани с пазара, е от полза за всеки инвестиционен портфейл. Тези активи не са толкова податливи на пазарни колебания и се изплащат в дългосрочен план. Например, фондът за дарения на Йейл е приложил стратегия, която включва некорелирани физически активи, и е постигнал средна възвръщаемост от 10,9% годишно в периода юни 2010 г. – юни 2020 г.

Може да се интересувате и от темите

Инвестират ли милиардерите собствените си пари?

Милионерите влагат парите си на различни места, включително в основното си жилище, взаимни фондове, акции и пенсионни сметки. Без значение колко е годишната им заплата, повечето милионери влагат парите си там, където те ще нарастват, обикновено в акции, облигации и други видове стабилни инвестиции.

В какво инвестират повечето милиардери?

Свръхбогатите хора инвестират в такива активи като частни и търговски недвижими имоти, земя, злато и дори произведения на изкуството. Недвижимите имоти продължават да бъдат популярен клас активи в техните портфейли, за да балансират волатилността на акциите.

Как милиардерите съхраняват парите си?

Първоначално отговорът е:
: Как милиардерът съхранява парите си? Милиардерите не съхраняват парите си на едно място. Те имат диверсифицирани портфейли, като притежават акции, облигации, предприятия, недвижими имоти и др. Определено нямат спестовна сметка с 1 милиард долара в нея.

Как мога да забогатея за 5 години?

Как да стана богат за 5 годиниНаправете се финансово образовани. Намерете богат ментор. Поемете контрола върху финансите си. Спестявайте с намерението да инвестирате. Създайте мрежа от контакти с богатите и заможните. Множество източници на доходи. Учете по-бързо. Погрижете се за здравето си.

Къде влагат парите си богатите?

Лицата с висока нетна стойност влагат пари в различни класификации на финансови и реални активи, включително акции, взаимни фондове, пенсионни сметки и недвижими имоти. Повечето от 20. 27 милиона милионери в САЩ не са наследили парите си; само около 20% са ги наследили.

Коя акция ще ме направи богат?

7 акции за покупка, които ще ви направят богати до 2030 г.Приложни материали (NASDAQ:AMAT)Coinbase Global (NASDAQ:COIN)Intel (NASDAQ:INTC)Altria Group (NYSE:MO)Novartis (NYSE:NVS)Pfizer (NYSE:PFE)StoneCo (NASDAQ:STNE)15 ноември 2021 г.

Носи ли Бил Гейтс пари в брой?

Вероятно има нещо от порядъка на 5-11 милиарда долара в брой и еквиваленти, ако трябва да заложа на предположение. Средностатистическият инвеститор със свръхвисока нетна стойност е имал около 10% от активите си в парични еквиваленти през 2017 г., а Бил Гейтс струва около 110 млрд. долара, плюс-минус.

Добре ли е да спестявате по 500 евро на месец?

Златното правило за спестяване на пари е, че поне 10% от доходите ви трябва да се спестяват за бъдещето. Така че месечното спестяване на 500 долара е добро, ако печелите 5000 долара на месец, страхотно, ако печелите 3000 долара на месец.

Защо богатите стават все по-богати, а бедните – все по-бедни?

Излизането от капана на бедността, разбира се, е трудно, но един от ключовите фактори, които се наблюдават както в богатите, така и в бедните страни, са инвестициите в образование и друг човешки капитал.

Могат ли акциите да ви направят богати?

Може ли човек да стане богат, като инвестира на фондовия пазар? Да, можете да забогатеете, като инвестирате на фондовия пазар. Инвестирането на фондовата борса е един от най-надеждните начини да увеличите богатството си с течение на времето.

Какви банки използват мултимилионерите?

Bank of America, Citibank, Union Bank и HSBC, наред с други, са създали сметки, които се предлагат със специални привилегии за свръхбогатите, като например лични банкери, освобождаване от такси и възможност за сключване на сделки. За свръхбогати се смятат хората с активи на стойност над 30 млн. долара.

Можете ли да забогатеете от Robinhood?

Като цяло търговията в Robinhood не е по-рискована от търговията в която и да е друга платформа. Въпреки това функцията за маржин търговия на Robinhood е рискова за средния инвеститор. Търговията с пари, които не са ваши, е много рискована. Ако вземете пари назаем и акцията поскъпне, а вие продадете навреме, можете да реализирате голяма печалба.

Харесва ли Бил Гейтс Макдоналдс?

Изненадващата връзка на Бил Гейтс с пържените картофи на Макдоналдс – Видеоклип №1 | Време на започване – 2:00

Как мога да инвестирам 100 долара, за да спечеля пари?

Нашите 6 най-добри начина да инвестирате 100 долара, започвайки от днесЗапочнете фонд за спешни случаи. Използвайте приложение за микроинвестиране или робот-съветник. Инвестирайте във взаимен фонд за борсови индекси или борсово търгуван фонд. Използвайте частични акции, за да купувате акции. Включете ги в 401(к). Отворете IRA.

Колко трябва да има спестени средства един 24-годишен човек?

Много експерти са съгласни, че повечето млади хора на 20 години трябва да отделят 10% от доходите си за спестявания. Един от най-лошите капани за младите хора е да отлагат спестяването на пари, докато станат по-възрастни.

Предишна статия

Защо двойките търсят еднорози?

Следваща статия

На колко години е латинският език?

You might be interested in …

Какво е 20 от 115000?

23000Калкулатор за проценти: Какво е 20 от 115000? = 23000. Как да изчислите 20% от дадена сума?, Запомнете, да да намерите 10% от дадена сума число означава да разделите на 10, защото 10 влиза в […]

На какво е символ ананасът?

Макар че почти всички плодове имат многобройни митологии, свързани с тях, които могат да са в конфликт помежду си или да се отклоняват толкова далеч от оригиналната история, че родоначалникът рядко да прилича на прародителя, […]

Какви са причините за вертикалните пукнатини в стените?

Собствениците на жилища в Оклахома се сблъскват с доста често срещан проблем: появата на пукнатини по стените на домовете им. Определено е разочароващо и дори стресиращо да забележите нова пукнатина в стената. Вероятно се чудите […]