2 април 2022

Научете всичко бързо

Expand search form

Как да държите новородените котенца на топло?

Новородените котенца изглеждат толкова безпомощни, а те са! Те зависят от грижите на майка си или от своите човешки спътници, които им помагат да се превърнат в енергични, обичащи забавления котки. Един от най-важните аспекти на отглеждането на новородените котенца е да им помогнете да поддържат правилна телесна температура. Не се притеснявайте! Ще ви покажем как да поддържате топлината на новородените котенца и ще ви запознаем с някои полезни съвети по пътя.

Чудите се как да запазите новородените котенца на топло? Ето съвети, които ще ви помогнат да отгледате щастливо и здраво котешко кучило.

Температурата е от ключово значение

Котките, както и другите бозайници, са топлокръвни, което означава, че телата им могат да създават и поддържат определена температура чрез метаболизиране. При възрастните котки нормалната телесна температура трябва да бъде между 99°F и 102,5°F ; 1 котенцата могат да имат малко по-ниска температура. Новородените котенца обаче не могат да регулират и контролират правилно телесната си температура през първите няколко седмици.

Как да поддържате новородените котенца в топлина

Здравата котка-майка ще помогне на новородените котенца да се стоплят и те ще могат да се сгушат при нея, когато е необходимо, в гнездото на котенцата, което не е задължително да е сложно. Достатъчна е плитка кутийка с размери около 2 x 2 фута, стига стените ѝ да са достатъчно високи, за да задържат котенцата, но не толкова високи, че да ограничават възможността на котката майка да влиза и излиза от кутийката. 2 Добавете отдолу меки одеяла, кърпи и абсорбиращи материали, за да завършите уютното място за отдих и да го направите подходящо за заспалите котенца.

Но котката майка може да не е винаги в кутията за гнездене или може би отглеждате котенца без помощта на котка майка. Когато котенцата пораснат (след като очите им са отворени и могат лесно да се движат), можете да осигурите допълнителен източник на топлина за общата зона на кутията за гнездене. Можете да опитате безопасна електрическа нагревателна подложка, но изберете такава, предназначена специално за домашни любимци; не използвайте обикновена човешка нагревателна подложка. Можете също така да опитате подложки, които могат да се затоплят в микровълнова фурна. За по-големите котенца, които са готови да се отделят от майка си и другарчетата си, отопляемото легло с възглавница “Майчино сърце” може да помогне да се имитират звуците и усещането за дома. А когато котенцата са напълно пораснали, защо да не опитате с уютно плетено легло за домашни любимци със сладка възглавничка Mother’s Heartbeat?

Когато котката майка не присъства, в идеалния случай общата среда трябва да се поддържа при температура около 90 °F, но може постепенно да се намали до 75 °F, докато котенцата навършат един месец.

Преценявайте как се справят котенцата ви

Винаги можете да използвате безопасен за котетата термометър, за да проверявате телесната температура на всяко коте. Друга полезна (макар и не толкова точна) информация е да се разгледа поведението на самите котенца. Дали са се скупчили на купчина като в края на котешка футболна игра? Разпределени ли са поотделно в гнездото? Сгушването заедно е обичайно, но ако са на разстояние едно от друго, може да им е твърде горещо. 3 Регулирайте настройките на източника на топлина, за да компенсирате съответно, и се уверете, че котенцата имат място в кутията за гнездене, където могат да се отдалечат от топлината, ако желаят.

Поддържането на топлината на котенцата е важна част от грижата за кучилото и е доста удовлетворяващо да знаете, че котенцата ви са уютно и безопасно в топлия си дом.

Може да се интересувате и от темите

Трябва ли новородените котенца да се държат на топло?

трябва да бъдат държани на топло през цялото време. Малките котенца не могат да контролират температурата на малките си телца, така че телата им приемат температурата на заобикалящата ги среда – твърде студено, безопасно топло или твърде горещо. Ето защо е изключително важно котенцата да се държат на безопасно топло през цялото време.

Колко топло трябва да се държат новородените котенца?

Температурата в помещението, където се отглежда котето, трябва да се поддържа от 85 до 90 градуса по Целзий през първата седмица от живота на котето. Температурата трябва да се понижава с 5 градуса по Целзий

Колко студено е твърде студено за новородените котенца?

Котките, дори ако са аклиматизирани към външни температури, трябва винаги да имат достъп до топли убежища. Котенца, котки в напреднала възраст или болни котки никога не трябва да се държат на открито, когато температурата е под 45 градуса по Фаренхайт. “

Трябва ли да покривам новородените котенца с одеяло?

Топла постеля за новородени котенца Новородените котенца се раждат слепи и глухи и винаги трябва да бъдат държани на топло. Обикновено те се свиват заедно с другите котенца в кошарата и с майката котка, но можете да използвате меки одеяла Pet Parents® Pawtect™ като постеля, за да им осигурите комфорт и уют 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата.

Как да поддържате топлината на новородено коте без отоплителна подложка?

Напълнете бутилка с гореща вода и я увийте в кърпа. Ако не разполагате с подгряваща подложка, можете да използвате бутилка с гореща вода, за да поддържате гнездото топло. Напълнете бутилка с вода, загрята до около 100 градуса по Фаренхайт (около 38 градуса по Целзий). Увийте я здраво в кърпа и я поставете в постелката на гнездото.

Как поддържате изоставените котенца на топло?

Ако усещате студ, значи температурата на котето е твърде ниска. Това е животозастрашаващо и трябва да се реагира незабавно. Затопляйте котето бавно в продължение на 20 минути, като го увиете в кърпа или бебешко одеяло, държите го близо до тялото си и непрекъснато го разтривате с топли ръце.

Как поддържате новородените котенца на топло през нощта?

Създайте гнездо, като облицовате картонена кутия с кърпи или одеяло и държите гнездото на топло. Помислете за използването на диск за гушкане или, с повишено внимание, на обикновена нагревателна подложка, бутилка с гореща вода или затоплен чорап, напълнен с несварен ориз. Следете температурата на околната среда в гнездото и дръжте котенцата на топло в продължение на четири седмици.

Как да разберете дали на котето му е студено?

Можете да разберете, че на котето му е студено, ако възглавничките на краката и/или ушите му се усещат хладни или студени. Поставете пръста си в устата на котето. Ако го усещате студен, значи температурата на котето е твърде ниска. Това е животозастрашаващо и трябва да се реагира незабавно.

Как мога да поддържам топлината на котето си през нощта?

Покрийте нагревателната подложка с одеяло от микрофибър. Винаги осигурявайте топла и хладна зона, така че котето да може да се движи към и от топлината. Избягвайте немаркови подложки за микровълнова печка, които може да съдържат вредни вещества. При необходимост напръскайте с дезинфектант.

Изстиват ли лесно котенцата?

Освен ако не са много късокосмести или безкосмести породи, котките обикновено имат топла козина и (надяваме се) стоят вътре. Въпреки това те все още могат да изстинат. Ако навън е особено студено, може да искате да я оставите с няколко градуса по-висока.

Трябва ли да оригвате коте?

Хранене на коте с бутилка Отриване и стимулиране – Видеоклип №1 | Време за начало – 0:17

Как се оригва новородено коте?

Как се оригва коте. Докато котенцата се хранят с формула, трябва да ги оригвате. Поставете ги на рамото си или по корем и ги потупвайте нежно, докато усетите, че се оригват. Формулата за котенца е лепкава, затова не забравяйте да почистите котенцата след хранене с топла, влажна кърпа и да ги подсушите, ако е необходимо.

Как да поддържате топлината на котето без отоплителна подложка?

Напълнете бутилка с гореща вода и я увийте в кърпа. Ако не разполагате с подгряваща подложка, можете да използвате бутилка с гореща вода, за да поддържате гнездото топло. Напълнете бутилка с вода, загрята до около 100 градуса по Фаренхайт (около 38 градуса по Целзий). Увийте я здраво в кърпа и я поставете в постелката на гнездото.

Трябва ли новородените котенца да се държат на тъмно?

Трябва ли новородените котенца да се държат на тъмно? Котенцата се раждат слепи и не отварят очите си до някъде между 7 и 14 дни. Няма да е необходимо да стоят в тъмна стая, но е най-добре да ги държите далеч от ярки светлини.

Нуждаят ли се котенцата от одеяла?

Котките не се нуждаят от одеяла, но ги харесват. Ако навън е хладно, котка без покривало ще потърси най-топлото място в дома.

Предишна статия

Как се отстранява котлен камък от пластмаса?

Следваща статия

Кой е най-опасният полк в индийската армия?

You might be interested in …

Кой е по-силен DC или Marvel?

Повече герои на Marvel са спечелили в повече категории, но победителите на DC далеч надминават конкурентите си. Никой от Вселената на Marvel или Вселената на DC не може да се сравнява със Супермен, докато Железният […]

Мога ли да използвам ниацинамид след млечна киселина?

Млечната киселина е алфахидрокси киселина (AHA), която ексфолира кожата, за да намали признаците на стареене като фини линии и тъмни петна. Ниацинамидът е форма на витамин В3, който помага за подобряване на външния вид на […]