31 март 2022

Научете всичко бързо

Expand search form

Как да завършите шева без уред за подлепване?

Завършване на шевове без шевна машина

Не е ли важно винаги да има детайли? Тази мисъл важи с особена сила за шиенето. Особено в областта на завършването на шевовете. Завършените шевове на всеки проект предотвратяват разплитането му и правят вътрешността му да изглежда много по-хубава.

Използването на шевната машина е един от най-добрите начини за получаване на завършени шевове на проекта за шиене. Какво да правите, ако не притежавате шевна машина? Е, има много начини да Завършване на шевовете без машина за подлепване.

Завършване на шевове без шевна машина

Вземете безплатен PDF файл от тази статия!

Просто добавете имейла си в полето по-долу и ще ви изпратя PDF файл с цялата информация от тази публикация!

Завършване на шевове без шевна машина

1. Розови шевове

Един от най-простите начини да предотвратите разплитането и да завършите шевовете е да използвате ножици за разкрояване*. След като сте зашили шева си, просто изрежете краищата с ножицата за розово, преди да притиснете. Толкова е лесно. Преди няколко години за ротационните ножове започнаха да се предлагат ножчета за изрязване*. (партньорски връзки) Това прави оформянето на косата още по-бързо и е моят метод за оформяне на косата.

Розовото изрязване работи много добре при тъкани, които не се перат и сушат твърде често. Той е най-ефективен при плътно изтъкани тъкани, но не се препоръчва за нещо с хлабава тъкан като лена.

завършен шев

2. Зигзагообразни шевове

Така че не притежавате ножица за рязане, а все пак искате да имате завършени шевове. Зигзагообразните шевове са чудесен вариант. Почти всички машини са снабдени със зигзагообразен шев с възможност за регулиране на ширината и дължината на шева. Аз използвам настройката по подразбиране за зигзаговия бод (1,5 мм дължина на бода/3,5 мм ширина на бода). Тези настройки варират в зависимост от производителя на машината и вида на плата, който използвате. Ушийте няколко мостри, докато намерите идеалния зигзагообразен завършващ бод, след което го запишете.

Има два начина за завършване на шевовете с помощта на зигзагообразен бод. Първият е да зашиете шева, като използвате правилния размер на шева. След това се върнете назад, прокарайте зигзаг по дължината на шева и отрежете излишния плат. Това се получава много добре при извивки като принцесови шевове и прорези.

Този начин на завършване е доста близък до шева на шевната машина и ще премахне повечето разплитания. Преди да имам шевна машина, използвах този метод и години наред имах успех с него. #itsawinner

рязане на шев

Вторият начин за завършване на шев с помощта на зигзагообразен бод е да се зашият краищата преди зашиването на шевовете. Това работи добре при прави шевове или приложения, които могат да попречат на подрязването.

Така или иначе, завършването на шева с зигзагообразен бод е един от най-разпространените начини за завършване на шев без сержор.

зигзагообразен шев

3. Обръщане и зашиване

Методът за завършване на шев с обръщане и зашиване е нещо, което баба ми използваше, докато не се сдоби с шевна машина със зигзагообразен бод. Посетете някой магазин за стари дрехи и разгледайте завършването на шева отвътре.

Обзалагам се, че ще видите точно това.

Ако сте наследили машина Singer Featherweight (или друга по-стара машина), която все още работи като шампион (а такива има много), няма да имате зигзагообразен шев. Обръщането и зашиването е чудесен начин за получаване на чисти, завършени шевове.

Единственото, което правите, е да зашиете шева по дължината на шева. След като зашиете шева, завъртете под суровия ръб на надбавката за шев 1/8″ гънка от двете страни на шева, притиснете и зашийте. Наистина е толкова лесно. Тъй като тази техника използва само прав шев, не изисква много конци и я смятам за много икономичен начин за завършване на шева.

Завършване на шевове без шнур

4. Машинно преливане

Когато бях младоженка (преди 39 години), съпругът ми ми купи механична шевна машина Kenmore, която имаше много възможности

един конкретен шев беше за налагане, за който се изискваше краче за налагане. Повечето машини днес са снабдени с нещо подобно, независимо от цената.

Предназначен е да се зашива на ръба на шева, но аз използвах универсален крак и заших с нагънат бод в края на шева, след което изрязах излишното. Харесвам този бод, защото ми позволява да зашивам шева заедно и едновременно с това да правя зигзаг. Единствената допълнителна стъпка е да отрежете излишния плат. . Това е много чист и сигурен шев, който може да бъде направен бързо и е един от най-добрите варианти, ако не притежавате шевна машина.

преливащ шев

5. Хонг Конг или обвързани шевове

Включих шева “Хонконг” или “Bound Seam” в тази колекция, защото не е толкова труден и е идеален за неща като якета без подплата. Ако планирате да шиете нещо като яке без подплата, тогава четирите приложения по-горе няма да са толкова чисти. Въпреки това подвързването на шевовете е идеален начин да завършите вътрешната страна на дрехата и да ѝ придадете малко нахалство.

Шевовете “Хонконг” или подвързаните шевове са подходящи за по-тежки тъкани, защото няма да променят начина, по който платът се драпира.

Имам урок за закрепване на ленти за подравняване. Същите стъпки важат и за тази техника. В повечето случаи ще завършите краищата на шева, след като той е зашит. На тази снимка прикрепих лентата за пристрастие към грешната страна на шева и я увих така, че да се вижда зашитият край. Представете си възможностите за якета без подплата. #kindofsassy

шев Хонконг

6. Френски шевове

Френските шевове трябва да са един от най-добрите начини за завършване на вътрешната страна на всеки проект. Мисля, че те са идеални за детски дрехи, като правят дрехата здрава, защото всички шевове са зашити два пъти. Когато момичетата ми бяха малки, използвах френски шевове на повечето им дрехи. . Френските шевове бяха особено полезни, когато момичетата ми посещаваха училище, в което се изискваха униформи, които аз можех да ушия. Униформите им се запазиха изключително добре благодарение на тези здрави шевове.

Френските шевове се използват най-добре за прави шевове и не се препоръчват за извити шевове. Те работят най-добре върху леки тъкани и са идеални за прозрачни материи. Вижте подробното ми ръководство за това как се правят френски шевове. #класически

френски шевове

Не се нуждаете от шевна машина, за да шиете красиви неща. Завършването на шевовете без сержор може да направи всяка дреха или проект за домашен декор със завършен вид и да издържи цял живот. Мисля, че си струва да положите усилия, за да научите как да завършвате шевове без сержор и да направите проектите си специални. В края на краищата, не е ли наистина въпрос на ръчна изработка.

Може да се интересувате и от темите

Какво можете да направите вместо да зашивате?

6-те най-добри завършвания на шевове, когато не разполагате с шевна машина, са:Зиг-заг. Френски шев. Обърнати под ръбовете. Овърсайз шев. Оформяне на ръкави. Огънати ръбове.

Как се прави ръчно подлепване на плат?

Как да шием на ръка и да правим оверлог – Видео №1 Нишка Прокарайте иглата през втората маркировка. Този път ще има примка, която започва отВече конци прокарайте иглата през втората маркировка. Този път ще има примка, която започва от последния бод. Ще искате да прокарате иглата през тази примка и след това да продължите модела. | Време на стартиране – 0:47

Как завършвате шевовете на ръка?

За да завършите ръчно един шев, двата прилежащи шева се притискат отворени към съответните страни на конструктивния шев. Необработените краища се обръщат отдолу и прищевките се зашиват надолу. Обикновено за това използвам бягащ бод. Чистото завършване означава, че външният плат ще се вижда от вътрешната страна.

Какъв шев да използвате, ако не разполагате с оверлог?

Двоен овърклок Подобно на овърклока, този бод може да се използва както за зашиване, така и за завършване на шева с едно движение. Той е идеален за тъкани, които се протриват силно.

Можете ли да се справите със сергията без шев?

Шиене без сержор Вариант № 2: Как да използвате зигзагообразен бод като оверлог. Ако шевната ви машина не разполага с нито един от оверлоковите бодове, но има зигзагообразен бод, тогава ето още един вариант! Зашийте тесен зигзагообразен бод точно на ръба на плата, като използвате обикновената зигзагообразна притискаща лапа.

Наистина ли се нуждая от шев?

Когато шиете с тъкани (не разтегливи материи като на снимката по-горе), е полезно да използвате шевната машина, защото тя ще завърши необработените краища и ще предотврати разкъсването им. Но това не е непременно най-трайният начин за зашиване на шева, затова правилният метод е първо да зашиете шевовете с шевна машина.

Можете ли да шиете дрехи без сержор?

Не ви е необходим сержор, за да шиете красиви неща. Завършването на шевовете без сержор може да направи всяка дреха или проект за домашен декор със завършен вид и да издържи цял живот.

Защо да използвате сержор вместо шевна машина?

Поради това, че многото конци се заплитат един в друг, шевната машина прави по-професионален и траен шев от стандартната шевна машина. Конците се заключват около шева, за да се предотврати изтъркването му, а освен това има и острие, което отрязва надбавката за шева, докато шие (острието може да се изключи, ако желаете).

Защо ми е необходим сержор за квилинг?

Освен че спестява много време при съшиването на блокове, правоъгълници и ленти от плат, с помощта на някои шевове и специални конци може да се постигнат чудесни декоративни ефекти. Шевовете, които се правят със суичъра, са бързи и прецизни – нещо, което всеки квилитер може да оцени.

Какъв вид завършек на шева се използва за изтъркване на подгъва?

Завършекът на шева Overcast е завършек, който е подходящ както за дебели, така и за тънки платове, които лесно се накъсват. То може да се използва за шев по протежение на мишниците, линиите на яката и дори в линиите на подгъва. Първо се прави обикновен шев. След това необработените краища се завършват поотделно с набраздени шевове.

Какви обикновени прави шевове?

Обикновеният шев се определя като шев, който се зашива между две парчета плат, с дясната страна заедно. Независимо дали използвате прав, зигзагообразен или друг бод, стига шевът да се състои от два необработени ръба, подредени с прави страни заедно, и да е зашит надолу, става въпрос за обикновен шев.

Наистина ли се нуждаете от шев?

1. Защо се нуждая от сержор за шиене на дрехи? На първо място, шевната машина е идеалният начин за създаване на чист ръб на всеки шев. Режещото острие не само подрязва ръба на плата, но и горните и долните нишки на примката се увиват около ръба на плата, като го подсигуряват или предпазват.

Как завършвате шевовете на еластична материя?

СЪВЕТ № 9: Завършване на шевовете Не е необходимо да завършвате шевовете при еластична материя! Това е само една от причините, поради които шиенето на моделите от плетени платове отнема около половината от времето. За разлика от тъканите платове, плетивата не се протриват по краищата. Ако наистина искате да завършите шевовете, тогава опитайте с по-широк зиг-заг с ширина 3. 0 и дължина 3. 0
.

Наистина ли е необходим шев?

Защо ми е необходим сергер за шиене на дрехи? На първо място, шевната машина е идеалният начин за създаване на чист ръб на всеки шев. Режещото острие не само подрязва ръба на плата, но и горните и долните нишки на примката се увиват около ръба на плата, като го подсигуряват или предпазват.

Използват ли квилинг специалистите серджери?

Да! Сержорът е чудесна машина за изработване на квилинг. Независимо дали използвате четиринишков, тринишков или верижен бод, пайетирането на сержор е лесно и бързо. Изисква се известно време за свикване, просто защото шевната машина се различава от шевната машина.

Предишна статия

Защо двойките търсят еднорози?

Следваща статия

На колко години е латинският език?

You might be interested in …

На колко години е латинският език?

Една непочтителна, но вярна хронология от Тимъти Дж. 753 Г. ПР.Н.Е. Традиционната дата на основаването на град Рим от Ромул – измислен герой, който убил своя брат близнак Рем, населил града си с избягали затворници […]

Какво означават 4 точки в текстовите съобщения?

Какво означават 4 точки в текст? Означава “ще видим, край на дискусията за момента”. Какво означават няколко точки в текстовия текст? Елипсата , …, или (като единичен глиф) …, известна неофициално и като точка-точка-точка, е […]

Какви храни предизвикват панкреатит?

Това, което ядете, може да окаже огромно влияние върху начина, по който се чувствате, особено ако имате панкреатит – състояние, което възниква, когато органът, който произвежда храносмилателните ензими, се възпали. Кливландската клиника е академичен медицински […]