5 април 2022

Научете всичко бързо

Expand search form

Как се отстранява котлен камък от пластмаса?

Тази статия е написана в съавторство от Raymond Chiu. Реймънд Чиу е оперативен директор на MaidSailors.com, жилищна и търговска почистваща фирма, базирана в Ню Йорк, която предоставя услуги по почистване на домове и офиси на достъпни цени. Той има бакалавърска степен по бизнес администрация и мениджмънт от Baruch College.

В тази статия са цитирани 8 препратки, които можете да намерите в края на страницата.

Тази статия е била видяна 266 190 пъти.

Пластмасата е изкуствено създадено вещество, предназначено да издържа на замърсяване и тежка употреба. Много неща са направени от пластмаса, включително градински мебели, детски играчки, завеси за душ, съдове и контейнери за съхранение, и те се нуждаят от редовно почистване и дезинфекция. Познаването на правилния начин за почистване на пластмаса ще ви помогне да поддържате дома си.

Снимка със заглавие Почистване на пластмаса, стъпка 9

Раймонд Чиу

 • Пастата трябва да има консистенцията на паста за зъби, така че ако е твърде течна или гъста, коригирайте я с повече сода за хляб или вода. Повече сода за хляб ще я направи по-гъста, а повече вода – по-рядка.
 • Може да се наложи да направите повече паста, ако почиствате голям пластмасов предмет.

Снимка със заглавие Стъпка 11 за почистване на пластмаса

Снимка с надпис Clean Plastic Step 13

 • По-малките предмети могат да се поставят в мивката, за да се изплакнат.
 • Големите предмети могат да се изплакнат с градински маркуч.

Снимка с надпис Clean Plastic Step 15

Снимка, озаглавена Clean Plastic Step 1

Raymond Chiu

Реймънд Чиу
Интервю с професионален експерт по почистване на къщи. 21 октомври 2019 г. Смесете една част оцет с една част вода в чиста, празна бутилка с пулверизатор. Например, от 1 чаша оцет и 1 чаша вода ще се получи разтвор от 16 унции. [5] X Източник на изследването

 • Напръскайте повече разтвор на оцет върху местата с натрупана мръсотия и ги почистете обилно, докато мръсотията бъде отстранена.

Снимка, озаглавена Clean Plastic Step 4

Бриджит Цена

Професионално почистване на къщи

Бриджит Цена

Експертна хитрост: Ако искате да премахнете неприятните миризми, опитайте да използвате лимон или портокал за изцяло естествен аромат. След като измиете пластмасата, сложете вътре малко лимонова или портокалова кора и запечатайте капака, след което го оставете да престои 10-15 минути. Когато я измиете, всички неприятни аромати ще изчезнат.

 • Внимавайте при смесването на белината, за да избегнете пръскането ѝ върху дрехи или гола кожа.

Снимка с надпис Clean Plastic Step 6

 • Използвайте ръкавици, когато потапяте пластмасата, за да избегнете нараняване.

Изображение с надпис Clean Plastic Стъпка 8

Изображение с надпис Clean Plastic Step 16

 • Поставете наистина малки предмети, като пластмасови строителни блокчета, в мрежеста торбичка или малка кошница за съдомиялна машина, преди да ги поставите на най-горния рафт.

Снимка с надпис Clean Plastic Step 17

 • Проверете ръководството за употреба на съдомиялната машина, за да разберете къде се намира отделението, какво количество препарат да използвате и какъв вид препарат да използвате.

Снимка с надпис Clean Plastic Step 18

Снимка с надпис Clean Plastic Стъпка 19

Може да ви хареса и

Почистване на пластмасата на автомобила

Почистване на лепкава пластмаса

Поправяне на избледняла пластмаса

Отстраняване на лепилото от пластмасата

Почистване на замъглена пластмаса

Премахване на мастило от пластмаса

Почистване на бакелит

Почистване на петна от куркума от пластмаса

Почистване на акрил

Поправяне на миризливи пластмасови контейнери

Почистване на пластмасови контейнери

 1. ↑ Реймънд Чиу. Професионално почистване на дома. Експертно интервю. 21 октомври 2019 г.
 2. ↑http://foodal.com/knowledge/cleaning/11-ways-remove-stains-plastic/
 3. ↑http://www.keter.com/tips-and-articles/clean-plastic
 4. ↑ Реймънд Чиу. Професионалист по почистване на домове. Експертно интервю. 21 октомври 2019 г.
 5. ↑http://organizedhome.com/clean-house/pantry-recipes-homemade-cleaning-products
 6. ↑http://www.goodgirlgonegreen.com/7-diy-cleaning-recipes-using-vinegar/
 7. ↑http://www.goodhousekeeping.com/home/cleaning/tips/a19487/how-to-clean-plastic-containers/
 8. ↑https://www.clorox.com/cleaning-and-laundry-tips/cleaning/nursery/how-to-clean-baby-toys/
 9. ↑http://www.popsugar.com/fitness/How-Disinfect-Reusable-Water-Bottles-18674061

За тази статия

Реймънд Чиу

За да почистите пластмаса, смесете равни части бял оцет и вода в съд. След това нанесете сместа върху пластмасата и я втрийте с помощта на чиста кърпа или гъба. Когато приключите, изплакнете пластмасата с вода. Можете да почистите пластмасата и с паста, приготвена от 3 части сода за хляб и 1 част вода. Просто втрийте пастата в пластмасата с помощта на кърпа или стара четка за зъби и след това я изплакнете. За силни петна по пластмасата накиснете пластмасата в разредена белина за 5-10 минути. След това я почистете с гъба и изплакнете. Ако искате да научите как да почиствате пластмасови съдове в съдомиялна машина, продължете да четете статията!

Може да се интересувате и от темите

Как да премахнете помътняването на пластмасата?

Накиснете пластмасовия предмет в малка кофа, пълна с оцет, за пет минути. Ако помътняването продължава, поръсете обилно предмета със слой сода за хляб и го потопете във ваната с оцет. Това трябва да разтвори филма, който полепва по пластмасата и създава този облак.

Почиства ли оцетът пластмасата?

Пластмасовите и стъклените повърхности на повечето малки кухненски уреди, като блендери, кафемашини и тостери, са безопасни за почистване с оцет, но искате да избягвате всякакви гумени части или метал, които оцетът може да разяде.

Как да направите старата пластмаса отново прозрачна?

Как да полирате прозрачна пластмаса, която е матова?Изстискайте малко паста за зъби върху мека кърпа или потопете кърпата в паста от сода за хляб и вода. Разтъркайте кърпата по пластмасата с кръгови движения. Изплакнете пластмасата с вода и я подсушете с мека кърпа.

С какво е най-добре да почиствате пластмаса?

Използвайте неабразивен универсален почистващ препарат. Изплакнете с чиста вода и подсушете с чиста, мека кърпа. Избягвайте да използвате абразивни почистващи препарати, които могат да надраскат пластмасата. Използвайте почистващ препарат за вани/плочки/мивки; неабразивен универсален почистващ препарат; или паста от сода за хляб и вода.

Как да премахнете белите остатъци от пластмасовите съдове?

Ако по контейнерите ви се натрупат бели минерални отлагания, можете да ги отстраните с бял оцет. Напоете хартиена кърпа с бял оцет и притиснете хартиената кърпа върху отлаганията. Оставете я да попие за около час, след което изтъркайте петната.

Колко време мога да накисвам пластмаса в оцет?

Фрийдман предпочита дестилиран бял оцет като средство за премахване на петна: Напълнете зацапаната пластмаса с 1 част вода и 1 част оцет. Накиснете за една нощ или докато видите, че петното избледнява.

Дестилираният бял оцет ли е същият като белия оцет?

Белият оцет се произвежда чрез ферментация на екстракт от захарна тръстика или чрез комбиниране на оцетна киселина с вода. Докато дестилираният оцет може да бъде направен от всеки вид оцет, като от основната смес се отделя повече етанол. Но белият оцет е по-силен и затова се използва по-добре за почистване и дезинфекция.

Можете ли да използвате сода за хляб за почистване на пластмаса?

Просто направете паста от сода за хляб с вода и я нанесете върху обезцветения съд. Оставете я да престои двадесет или тридесет минути, след което почистете контейнера с влажна кърпа. Измийте, изплакнете и подсушете.

Трябва ли да изплаквате след почистване с оцет?

Изплакнете мръсотията с чиста вода. За да предотвратите натрупването на сапунени мърсотии, избършете вратите на душа с гъба, напоена с бял дестилиран оцет. Не е необходимо да изплаквате.

Как се избелват пластмасови съдове за храна?

Как да почистим пластмасови съдове за съхранение на храна бързо и лесно (Clean My Space)YouTube | Време на стартиране – 1:33

Защо пластмасовите ми контейнери стават бели?

Често срещана причина, поради която фин бял филм започва да заема повърхността на пластмасовите съдове, е твърдата вода. Ако водата, която тече от чешмата ви, има прекомерно количество минерали, то тя може да ецва сравнително меките страни на пластмасовите купи, чинии и чаши.

Има ли разлика между бял оцет и оцет за почистване?

Има ли разлика между белия и почистващия оцет? Белият оцет има 5% киселинност; докато почистващият оцет, от друга страна, има 6%. Въпреки че разликата в киселинността е само един процент, тя всъщност води до това, че почистващият оцет е с 20 процента по-силен от белия оцет.

Какво е съотношението между оцет и вода за почистване?

Съотношение 1:1
Повечето приложения изискват съотношение 1:1 на водата към оцета, така че силата на киселината да не е твърде интензивна или вредна и да може да се съхранява в буркан или бутилка с пулверизатор за лесен достъп. Ето как използваме бял оцет за почистване на 18 неща в нашите кухни.

Мога ли да използвам бял оцет вместо дестилиран оцет за почистване?

Това не звучи като голяма разлика, но почистващият оцет е с 20 процента по-силен от белия дестилиран оцет за справяне с почистването. Въпреки че можете да използвате бял дестилиран оцет за почистване, не използвайте почистващ оцет за дресинг на салати или за приготвяне на туршии.

Мога ли да почиствам пластмаса с оцет и сода за хляб?

За да направите разтвора, добавете 1 2/3 чаши сода за хляб, 1/2 чаша течен сапун и 2 супени лъжици (29. 6 мл) бял оцет към 1/2 чаша вода. Разбъркайте добре. Тази смес е чудесна за почистване на сапунени мърсотии и мазнини. Избършете или напръскайте сместа върху пластмасата.

Предишна статия

Би ли убил лъв котка?

Следваща статия

Трябва ли полимерната глина да се огъва след изпичане?

You might be interested in …

Мога ли да използвам ниацинамид след млечна киселина?

Млечната киселина е алфахидрокси киселина (AHA), която ексфолира кожата, за да намали признаците на стареене като фини линии и тъмни петна. Ниацинамидът е форма на витамин В3, който помага за подобряване на външния вид на […]

Какво е “розово предупреждение”?

Болнични кодове са кодове, които се използват в болниците, за да предупреждават персонала за различни спешни случаи. Използването на кодове има за цел да предаде бързо и с минимално неразбиране важната информация на персонала, като […]

Мога ли да суша в сушилнята чаршафи от египетски памук?

Когато сте инвестирали в луксозното спално бельо от египетски памук, хавлии или халати, ще искате да ги запазите в отлично състояние възможно най-дълго. Поради тази причина е важно да се грижите за новата си покупка! […]