2 април 2022

Научете всичко бързо

Expand search form

Каква е другата дума за порцелан?

съществително. [‘ˈpɔrsələn’] керамични изделия, изработени от повече или по-малко полупрозрачна керамика.

Синоними

 • порцелан
 • керамични изделия

Препоръчани игри

Рими с порцелан

 • адреналин
 • ахлен
 • Алан
 • алан
 • ален
 • Алън
 • англен
 • анголски
 • арлен
 • атлан
 • Бейлон
 • балан
 • балилан
 • балон
 • baylen
 • befallen
 • belen
 • bellon
 • bielen
 • billon

Как се произнася порцелан?

Произнасяйте порцелан като ˈpɔrsələn.

САЩ – Как се произнася porcelain на американски език

Великобритания – Как се произнася porcelain на британски английски език

Изречения с порцелан

1. Съществително име, единствено число или маса
Пригответе специално ястие за половинката си в нова касерола или порцелан тиган с незалепващо покритие.

2. Прилагателно име
Хората често събират порцелан порцелан, за да му се наслаждават в домовете си.

3. Глагол, не 3. лице единствено число сегашно време
Капачките от неръждаема стомана са популярен избор, но порцелан емайл се предлагат в разнообразни цветове.

4. Глагол, основна форма
Ако няма да използвате форма, охладете чаша или порцелан вместо това охладете купа.

Цитати за порцелана

1. Думите никога не могат да кажат напълно това, което искаме да кажат, защото те се препъват, заекват и разбиват най-добрите порцелан. Най-доброто, на което човек може да се надява, е да намери по пътя някого, с когото да сподели пътя, доволен да върви в мълчание, защото сърцето общува най-добре, когато не се опитва да говори.
– Маргарет Вайс, “Дракони на една изгубена звезда

2. В края на краищата е толкова лесно да разрушиш една история. Да прекъснеш верига от мисли. Да разрушиш фрагмент от мечта, който се носи внимателно като парче порцелан. Да го оставиш да бъде, да пътуваш с него, както направи Велута, е много по-трудно.
– Арундати Рой, “Богът на малките неща

3. Виждам, че тъгата се е върнала. И това не е красива тъга – красивата тъга е мит. Тъгата превръща чертите ни в глина, а не в порцелан.
– Дейвид Левитан, “Всеки ден

Може да се интересувате и от темите

Как бихте описали порцелана?

порцелан, стъклокерамика с бяло, финозърнесто тяло, което обикновено е полупрозрачно, за разлика от фаянса, който е порест, непрозрачен и по-груб. В Китай порцеланът се определя като керамика, която при удар е резонираща. На Запад това е материал, който е полупрозрачен, когато е изложен на светлина.

Какво означава да бъдеш наречен порцелан?

За целите на търговията Комбинираната номенклатура на Европейските общности определя порцелана като “напълно стъклопластов, твърд, непропусклив, бял или изкуствено оцветен, полупрозрачен и резониращ. ” Въпреки това терминът “порцелан” няма универсална дефиниция и “се прилага по много несистематичен начин
.

Какъв е синонимът на керамика?

синоними на керамични тухли. фаянс. порцелан. каменинови изделия. плочки. глина. плочки.

Коя е другата дума за керамични материали?

Керамика каменни изделия
съдове за хранене теракота
теракота емайл
емайлирани изделия саксии
съдове за готвене фаянс

Каква е разликата между керамика и порцелан?

Както беше посочено по-горе, основните разлики между порцелана и керамичните плочки са съставът и производственият процес. Порцеланът се произвежда с помощта на смес от по-фина глина, опакована при по-високо налягане и изпечена при по-високи температури в пещта. Керамичните плочки са по-порести и често имат по-висока степен на водопоглъщане.

Как се нарича полупрозрачният порцелан?

Синоними, отговори на кръстословици и други свързани думи за ВИД ТРАНСЛУКЦИОНЕН ПОРЦЕЛАИН [яйчена черупка]

Едно и също ли е порцеланът и керамиката?

Керамичните плочки и порцелановите плочки си приличат в много отношения. И двете плочки са на основата на глина и се изпичат в пещ, но порцеланът технически е специализиран вид керамика. Глините, използвани за производството на порцелан, имат по-висока плътност и се изпичат по-дълго при по-висока температура от керамиката.

Порцеланът ли е порцелан?

Китай срещу порцелан Много хора са объркани по отношение на разликата между “порцелан” и “порцелан”. Всъщност двата термина описват един и същ продукт. Терминът “порцелан” идва от страната на произход, а думата “порцелан” идва от латинската дума “porcella”, която означава мида.

Какъв е синонимът на “глина”?

синоними на глинени тухли. пръст. кал. теракота. адобе. аргил.

Какво е противоположното на керамика?

Терминът керамика обикновено се отнася за съдове, изработени от глина. За тази дума няма категорични антоними. Въпреки това, свободно може да се говори за съдове, изработени от други материали, като антоними, например , порцелан, сребърни прибори и др.

Какъв е синонимът на Теракота?

Сравнете синонимите. адобе. аргил. керамична глина.

Как да разберете дали една плочка е порцеланова или керамична?

Най-лесният и бърз начин да различите керамична от порцеланова плочка е да погледнете ръба ѝ. Керамичните плочки, независимо дали са за под или за стена, имат глазура върху повърхността, която им придава цвят и покритие. Порцелановите плочки могат да бъдат глазирани, но често не са.

По-скъп ли е порцеланът от керамиката?

Въпреки че и керамиката, и порцеланът са по-евтини от повечето материали за обновяване, разликите в цените им се дължат на разликите в плътността им. Поради това порцелановите плочки са по-скъпи от керамичните.

Порцеланът пластмаса ли е?

Порцеланът (/ˈpɔːrsəlɪn/) е керамичен материал, произведен чрез нагряване на вещества, обикновено включващи материали като каолинит, в пещ до температури между 1200 и 1400 °C (2200 и 2600 °F).

Глината порцелан ли е?

Порцеланът се произвежда от рафинирана глина, която се изпича при много високи температури от около 1200-1450°C. Резултатът е изключително твърд, лъскав материал, често бял и полупрозрачен на външен вид.

Предишна статия

Ще ви забранят ли Gameloop?

You might be interested in …

Ще ви забранят ли Gameloop?

Call of Duty Mobile забранява играчите на емулатори и VPN Огромна вълна от забрани се случва в общността на Call of Duty Mobile. Напоследък играчите съобщават, че Call of Duty Mobile забранява акаунта за емулатор […]

Кой е по-силен DC или Marvel?

Повече герои на Marvel са спечелили в повече категории, но победителите на DC далеч надминават конкурентите си. Никой от Вселената на Marvel или Вселената на DC не може да се сравнява със Супермен, докато Железният […]