5 април 2022

Научете всичко бързо

Expand search form

Какво е “розово предупреждение”?

Болнични кодове са кодове, които се използват в болниците, за да предупреждават персонала за различни спешни случаи. Използването на кодове има за цел да предаде бързо и с минимално неразбиране важната информация на персонала, като същевременно предотврати стреса и паниката сред посетителите на болницата.

Значението на определен цветен код може да варира в различните болници. На тази страница са изброени значенията на кодовете в болница “Сиатъл Грейс” (и болниците, създадени по-късно в сградата) и болница “Сейнт Амброуз”.

Съдържание

Различни кодове [ ]

Черен код [ ]

Код черно означава, че в болницата има бомба.

Случаи [ ]

 • Това е краят на света: Код “черно” е обявен само веднъж в болница “Сиатъл Грейс”, когато е приет пациент със саморъчно направена, невзривена бомба в тялото му, която по-късно се взривява.

Синият код [ ]

Код синьо показва, че пациентът се нуждае от реанимация или от незабавна медицинска помощ, най-често в резултат на спиране на дишането или сърдечната дейност.

Случаи [ ]

 • Баба беше прегазена от елен: След като получава сърдечна трансплантация, Джъстин Дейвидсън получава сърдечен арест, но Кристина Янг успешно успява да го реанимира.
 • Суеверие:Ники Ратлин , 30-годишна жена, постъпва в болницата, след като твърди, че я е ударила мълния. По-късно разбираме, че тя е била на дървото, когато мълнията я е ударила. Имала е тежко разкъсване на далака, но суеверията ѝ са я накарали да откаже операция. Мередит Грей тъкмо се канела да я убеди да се оперира, когато далакът ѝ започнал да кърви и въпреки усилията да я спаси, тя умира.
 • О, вината:Соня Каулман идва с чужд предмет, заклещен в нея. Обектът е бил бившият ѝ съпруг, който е имал пиърсинг на пениса, който е бил закачен за вътрематочната спирала на Соня. Когато Кристина Янг и Мередит Грей се опитват да се откъснат една от друга, Адам Морис, бившият ѝ съпруг, получава инфаркт, защото аортата му се разкъсва. За щастие, успяха да поправят аортата му и се очакваше той да се възстанови напълно.
 • Някакво чудо: След като катастрофа на ферибот изпраща куп наранявания в болница “Сиатъл Грейс”, Елис Грей има син код, докато дъщеря ѝ Мередит Грей все още е с хипотермия. Дерек Шепърд, заедно с други медицински сестри, се опитват да я върнат обратно, но в крайна сметка тя умира.

Розов код [ ]

Розов код се подава, когато дете или бебе е изчезнало. След извикването на този код всички входове и изходи на болницата се заключват или охраняват, докато цялата болница не бъде претърсена.

Случаи [ ]

 • Момичето без име: Бейли нарежда на медицинската сестра да се обади на код “розово”, когато синът ѝ изчезва от детската градина, въпреки че кодът е отменен, когато Тък се появява отново. Оказа се, че една медицинска сестра го е отвела за кратко, за да се погрижи за кръвотечението от носа му.
 • Не знаеш какво имаш, докато не си отиде: Когато Сара Нелсън изчезва от спешното отделение на болница “Сейнт Амброуз”, е обявен код “розово”.
 • Има тънка, тънка граница: Алекс притиска Бейли да се обади за розов код, когато Гейдж Дийн, който е замесен в битка за попечителство, изчезва в болницата.

Червен код [ ]

Червен код се обявява, когато в болницата има пожар.

Случаи [ ]

 • Нещо, за което да поговорим: По време на CABG сърцето на пациента се запалило спонтанно.
 • Какво съм аз:Шон Съливан запалил цигара, докато бил на кислород, което предизвикало малък пожар.
 • Истински цветове и Огненият пръстен: Стефани подпалва Кийт, който след това влиза в стая, пълна с кислородни бутилки.

Жълт код [ ]

Жълт код се обявява, когато има голямо бедствие и много хора са ранени и постъпват в болница.

Случаи [ ]

 • You Haven’t Done Nothin’ (Не си направил нищо): Жилищна сграда се срутва, в резултат на което десетки ранени са откарани в болница “Грей Слоун Мемориал”.

Оранжев код [ ]

Оранжев код е код, свързан с опасност за член на персонала.

Случаи [ ]

 • Истински цветове: Кийт държи Стефани под заплахата на нож.

Виолетов код [ ]

Виолетов код се задейства, когато някой проявява насилие над персонала на болницата.

Може да се интересувате и от темите

Какво представлява розовата тревога в болницата?

Код “розово”: отвличане на бебе, спешен случай в педиатрията и/или спешен случай в акушерството.

Какво се случва по време на розов код?

В случай на предполагаемо или действително отвличане, “код розово” ще бъде обявен в цялата къща за бебе на възраст под 12 месеца. При получаване на повече информация от службата за сигурност ще се правят актуализирани съобщения. уведомява Центъра за управление на сигурността, като се обажда на телефон 911.

Какъв е розовият код в “Анатомията на Грей”?

Код розово. Розов код се обявява, когато дете или бебе е изчезнало.

Какво представлява черният код?

Код черно обикновено означава, че има бомбена заплаха за обекта. Болниците са най-често срещаните институции, които използват цветови кодове за обозначаване на спешни случаи. Правоприлагащите органи, училищата и други видове здравни заведения (например домове за възрастни хора с увреждания) също могат да използват варианти на тези кодове за спешни случаи.

Какъв е лилавият код в училище?

Спешните медицински случаи в училищата могат да възникнат в дните, когато училищната медицинска сестра не е в сградата, затова е изключително важно да има други лица, обучени в реанимация/първа помощ. В Олате кодът “лилаво” е универсалният код, който предупреждава кризисния екип на сградата да се събере възможно най-скоро на предварително определено място.

Как се задейства код “розово”?

Как да активирате код “розово”? Код “розово” може да бъде активиран от всеки служител на болницата чрез обаждане на номер 2222 от всяко домофонно устройство. Тази линия е предназначена само за “код розово” и следователно никога няма да бъде заета. Телефонен оператор присъства 24 часа, за да приеме обаждането.

Кой трябва да се отзове на код “Пинк”?

КОД “РОЗОВО” – ИЗПЪЛНЕНИЕ Всяка болнична зона ще реагира на изходите на своето отделение (стълбища и асансьори) и ще наблюдава стълбището и/или ще спре подозрително лице(а) да излезе(т) от непосредствената им зона. Ако се срещне съпротива, охраната ще бъде уведомена чрез “5555”.

Какво представлява код “черно”?

Код “черно” обикновено означава, че има бомбена заплаха за обекта. Болниците са най-често срещаните институции, които използват цветови кодове за обозначаване на спешни случаи. Правоприлагащите органи, училищата и други видове здравни заведения (например домове за възрастни хора с увреждания) също могат да използват варианти на тези кодове за спешни случаи.

Какво представлява лилавият код?

Код “лилаво” се използва, когато се подозира или се потвърждава, че е изчезнало дете на възраст над 12 месеца.

Какво означава BCB в анатомията на ГРИЙ?

БАЙЛИ | … Тиранинът, известен преди като “Нациста”, е мил, което е пряк резултат от много активния ѝ сексуален живот с годеника Бен. (Алекс я уведомява, че новият ѝ прякор е “BCB” – “Booty Call Bailey”.)

Какво означава черен код в “Анатомията на Грей”?

бомба
Код “черно” е медицински термин, използван в телевизионния сериал “Анатомията на Грей”, във връзка с наличието или заплахата от бомба в болницата.

Какво представлява код С в Walmart?

Какво представлява код С в Walmart? Съобщението за код С е повикване за обслужване на клиенти. Когато служителите на Walmart чуят код C, те могат да бъдат насочени към определени зони на магазина, което изисква повече персонал, за да се отговори на търсенето на клиентите.

Какво представлява код лилаво?

Код “розово” е, когато се подозира или се потвърждава, че е изчезнало бебе на възраст под 12 месеца. Код “лилаво” е, когато се подозира или потвърждава, че е изчезнало дете на възраст над 12 месеца.

Какво означава код ЧЕРВЕНО в кода за момичета?

По отношение на риска за жените и момичетата страната е с червен код. В разгара на рекордната загуба на работни места, последвана от месеци на парализираща безработица, ни се напомня за една основна закономерност по отношение на насилието над жени и момичета: случаите на домашно насилие обикновено се увеличават в периоди на икономически трудности.

Какъв е кодът за липса на дете?

Код “Адам” е програма за безопасност на изчезнали деца в САЩ и Канада, първоначално създадена от магазините за търговия на дребно Walmart през 1994 г. Обикновено се счита, че този вид предупреждение е наречено в памет на Адам Уолш, 6-годишния син на Джон Уолш (водещ на предаването “Най-търсените в Америка” по Fox).

Предишна статия

Ще ви забранят ли Gameloop?

You might be interested in …

Трябва ли полимерната глина да се огъва след изпичане?

Видео #489: Зависи от дебелината, но да, полимерната глина остава донякъде гъвкава. Теми, обхванати в това видео: Много често срещан въпрос за начинаещи пекари. Нормално ли е полимерната ми глина да продължава да се огъва […]

Защо в цветното колело няма кафяво?

Кафявото не е самостоятелен цвят. Това е феномен, при който мозъкът ни интерпретира определена комбинация от цветове. Редактиране: кафявото може да се получи от смесването на всеки два цвята от противоположните краища на цветното колело: […]

Как да държите новородените котенца на топло?

Новородените котенца изглеждат толкова безпомощни, а те са! Те зависят от грижите на майка си или от своите човешки спътници, които им помагат да се превърнат в енергични, обичащи забавления котки. Един от най-важните аспекти […]