1 април 2022

Научете всичко бързо

Expand search form

Какво означават 3 периода при изпращане на текстови съобщения?

Виждате ли тези точки? Всичките три заедно представляват елипса. Формата за множествено число на думата е елипси, както в “писател, който използва много елипси”. Те се наричат също така и със следните имена: точки на елипса, точки на елипса, точки на прекъсване. Избираме точки за елипса тук, за да е ясно. (И тъй като тук се стремим към яснота, ще посочим също, че елипса е различна дума, макар че, съжаляваме, понякога се използва за означаване на елипса.)

alt 592862561c248

2) Точките за елипса обикновено не се използват за обозначаване на пропускането на думи, които предхождат цитираната част. В някои официални контексти обаче, особено когато цитатът е въведен с двоеточие, се използват точки за елипса.

Обръщението на Ейбрахам Линкълн в Гетисбърг завършва с вълнуващ призив за национална решимост, че “управлението на народа, от народа и за народа няма да изчезне от земята”.

Последните думи определят целта на войната с демократични термини: “че правителството на народа, от народа и за народа няма да изчезне от земята.”

Точките с елипса, следващи цитирания материал, се пропускат, когато цитираният материал представлява неразделна част от по-голямо изречение.

Тя твърди, че това е несъвместимо с “управлението на народа, от народа и за народа”.

3) Пунктуацията, използвана в оригинала, която попада от двете страни на точките за елипса, често се пропуска, но може да се запази, ако помага за изясняване на структурата на изречението.

“Сега ние сме въвлечени в голяма гражданска война, която проверява дали тази нация . може да издържи дълго.”

“Ние, народът на Съединените щати, за да . установим справедливост, . и да осигурим благословиите на свободата, . постановяваме и създаваме тази Конституция за Съединените американски щати.”

Ако пропуснатата част включва края на изречението, може да се използва елипса с четири точки, като първата точка всъщност е точка, която следва непосредствено след последната дума.

Както се твърди в Декларацията за независимост: “Ние считаме за очевидни тези истини, че всички хора са създадени равни, че те са надарени от своя Създател с някои неотчуждаеми права. Че за да се гарантират тези права, са създадени правителства между хората, които получават своята справедлива власт от съгласието на управляваните. “

4) Ако последните думи на цитираното изречение са пропуснати и оригиналното изречение завършва с пунктуация, различна от точка, крайната пунктуация често следва точките на елипсата, особено ако помага за изясняване на цитата.

На участниците в семинара се представят поредица от въпроси, започващи с “Какъв съвет бихте предложили на човек, който е преживял . “

5) Когато точките на елипса се използват, за да се посочи, че цитатът е оставен умишлено незавършен, крайната точка се пропуска. Не се прави интервал между последната точка на елипса и кавичките.

Параграфът, започващ с “Последните развития предполагат . ” следва да се заличи.

6) Ред от точки за елипса показва, че един или повече редове са пропуснати от стихотворение, както е в следния пример от “Когато чух научения астроном” на Уолт Уитман. Дължината на реда обикновено съвпада с дължината на горния ред.

When I heard the learn’d astronomer,

.

Как скоро безпричинно се уморих и се разболях,

докато не станах и не се измъкнах сам,

в мистичния влажен нощен въздух и от време на време,

и в съвършено мълчание поглеждах звездите.

7) Точките на елипса се използват за обозначаване на прекъсване на речта, особено ако прекъсването включва дълга пауза или изречение, което се отклонява или умишлено остава недовършено. Обикновено не се използват други крайни препинателни знаци.

Говорителят изглеждаше несигурен. “Е, това е вярно, но въпреки това. Мисля, че можем да се справим по-добре.”

“Въпреки тази несигурност, ние вярваме, че можем да се справим, но .”

“Искам да кажа . “, каза той, “като . как?”

8) Точките на елипса понякога се използват неофициално като стилистично средство за привличане на вниманието на читателя, като често заместват тирето или двоеточието.

Те си мислят, че нищо не може да се обърка . но се случва.

9) В рубриките на вестници и списания, състоящи се от светски бележки, списъци на местни събития или кратки новини за известни личности, точките на елипса често заемат мястото на параграфа, за да отделят елементите.

Поздравления за Дебра Мориконе, нашата изгряваща певческа звезда, за пълната й стипендия за училището Джулиард тази есен! . И поздравления за Пол Шартие за победното му изпълнение на тромпет в целия щат миналия петък в Балтимор! . Очаквайте остроумие и искряща мелодия, когато “Лъвовете” организират годишното си шоу “Гилбърт и Съливан” в зала “Симс”. Тази година това е .

Точките за елипса се използват по подобен начин в неофициалната лична кореспонденция вместо точки или параграфи.

Ще отсъстваме през уикенда и след това ще се върнем на работа в понеделник . Каним ви да дойдете на партито по случай завършването в края на месеца.

И ето го. А сега вървете напред и с ново владеене на точките за елипса и ново чувство на увереност, когато трябва да съберете мислите си на страницата .

Може да се интересувате и от темите

Какво означават 3 точки при писане на текстови съобщения?

Скрийншот/Tech Insider Ако използвате iMessage на Apple, тогава знаете за “индикатора за информираност при писане” – трите точки, които се появяват на екрана ви, за да ви покажат кога някой от другата страна на текста ви пише. Индикаторът не винаги изчезва, когато някой спре да пише.

Какво означават трите периода?

елипса
Тези три малки точки се наричат елипса (множествено число: елипси). Терминът “елипса” идва от гръцката дума, която означава “пропуск”, и точно това прави елипсата – тя показва, че нещо е пропуснато. Можете също така да използвате елипса, за да покажете пауза в речта или че изречението се отклонява.

Какво означават точките в текстовите съобщения?

Какво съобщават точките в текстовите съобщения. В контекста на текстовите съобщения други лингвистични изследователи предполагат, че точката се чете като окончателна – като прекратяване на разговора – и че тя по-често се използва в края на изречение, което има за цел да предаде нещастие, гняв или разочарование.

Какво означават 2 точки в изпращането на текстови съобщения?

Използва се за обозначаване на прекъсване: или прекъсване на мисълта, или прекъсване на средата за комуникация (текст, имейл и т.н.), в която ще се продължи същата мисъл. Елипсата с две точки не е официален пунктуационен знак.

Как се наричат трите точки?

Елипсата ( ) се състои от три равномерно разположени точки и се използва за обозначаване на изпускане на думи или за внушаване на незавършена мисъл. По принцип елипсата трябва да се третира като трибуквена дума, с интервал, три точки и интервал.

Агресивни ли са точките в текстовете?

Професорът по психология в Университета в Бингхамтън Селия Клин казва, че периодът може неволно да зададе тон, защото, макар текстовите съобщения да функционират като реч, в тях липсват много от изразителните характеристики на вербалната комуникация лице в лице, като “изражението на лицето, тона на гласа, способността ни да удължаваме думите, да казваме някои

Какво означава период в Instagram?

Според Dictionary. com “период” означава: “Вариант на period, periodt е междуметие, което се използва за сигнализиране на края на дискусия или за подчертаване на даден момент. Обикновено се среща в края на изказване или във фразата (и), която е на periodt. “

Груби ли са елипсите?

Когато се използват в непринуден разговор, елипсите означават колебание, объркване и апатия – те са най-пасивните от всички препинателни знаци.

Какво означава, когато някой поставя точки след дадена дума?

Точка. “Съгласихме се, че поставянето на точка след едносричен отговор в текст предава нещо като рязкост, раздразнение, негативизъм. ” Тези констатации са валидни при положителни (“да” или “да”), неутрални (“може би” или “добре”) или отрицателни (“не” или “не”) отговори.

Как се използват три точки в изречение?

Определение. Елипсата (множествено число: елипси) е пунктуационен знак, състоящ се от три точки. Използвайте елипса, когато пропускате дума, фраза, ред, параграф или повече от цитирания пасаж. Елипсите спестяват място или премахват материали, които не са от значение.

Какво означават 4 точки в текстово съобщение?

За разлика от изчезването на три точки, което се наблюдава при писане на текстови съобщения, при което се подразбира, че разговорът продължава, четирите точки в текстово съобщение са подобни на NRN и EOD, което означава “няма нужда от отговор” и това е “край на дискусията”. ” Първите три точки са елипса (…), а четвъртата точка е пълна
.

Как се наричат трите точки?

Всичко за елипсите. Елипсите са точки в групи обикновено от три, а понякога и от четири точки. Те сигнализират или че нещо е пропуснато в цитирания текст, или че говорещият или пишещият е направил пауза или се е отклонил в речта или мисълта си.

Какво означава да се отговори с точка?

Период означава “и това е окончателно. ” Така че по принцип, ако някой отговаря с “точка” на нещо, това означава, че е напълно съгласен. Приятно изкарване.

Какво означава това 3?

:3 е емотикон, който представлява “Усмивка на Кой. ” Емотиконът :3 се използва за обозначаване на срамежлива усмивка. :3. представлява котешката физиономия, която правят героите от Аниме, когато казват нещо сладко.

Какво означават 3 точки при изпращане на текстово съобщение от момиче?

елипса
Елипсата, ред от три точки, означава пропусната част от текста. Тя отправя молба към получателя на съобщението да попълни текста и по този начин е много срамежлива и потенциално флиртуваща.

Предишна статия

Как да възстановя съобщенията със звездички?

Следваща статия

Къде инвестират парите си милиардерите?

You might be interested in …

На какво е символ ананасът?

Макар че почти всички плодове имат многобройни митологии, свързани с тях, които могат да са в конфликт помежду си или да се отклоняват толкова далеч от оригиналната история, че родоначалникът рядко да прилича на прародителя, […]

Разваля ли се уплътнителят за фугиране на плочки?

Изтича ли срокът на годност на уплътнителя? Запечатките на акрилна и латексова основа са на водна основа. Подобно на боята по своята консистенция и срок на годност, ако се съхранява на хладно и сухо място, […]

Защо двойките търсят еднорози?

Може и да не сте чували за това, но “ловът на еднорози” е най-новата тенденция сред двойките, които искат да подправят любовния си живот. С нарастването на популярността на “полиаморфните” връзки двойките търсят трети човек, […]