31 март 2022

Научете всичко бързо

Expand search form

Какво прави котката щастлива?

Мит е, че излизането навън е задължително условие за котешкото щастие. Редовната игра с котката и осигуряването на забавни играчки лесно могат да задоволят инстинкта ѝ за преследване, да я стимулират и да ѝ осигурят упражненията, от които се нуждае, за да бъде здрава и щастлива. Това също така предпазва местната дива природа!

С настъпването на студеното време ето няколко съвета за превръщане на голямото помещение в интересна, благоприятна за котките среда, която отговаря на всички нужди на вашата котка.

Започнете ги млади

Котенцата, които се отглеждат на закрито, обикновено са щастливи да останат там, когато пораснат.

Добри огради = щастливи котета

Осигурете преградена веранда, за да може котката ви безопасно да опознае природата. Помислете за построяване или закупуване на “катио” или друго подобно заграждение, което да позволи на котката ви да вкуси от живота навън без рискове. Обикновената ограда не може да попречи на други животни да влязат в двора ви, така че винаги трябва да присъствате, когато пускате котката си навън в двора.

Не забравяйте да защитите двора от котки, като проверите дали оградата ви няма пътища за бягство и като направите токсичните растения, градинските химикали и други опасни предмети недостъпни.

Разходете се по този начин

Ако живеете в спокоен квартал, в който можете да се разхождате, без да се сблъсквате със свободно движещи се кучета, помислете дали да не си купите каишка и да обучите котката си да ходи на каишка. Това обучение изисква време и търпение, както за вас, така и за котката, и е най-лесно, когато котката ви е малка. Някои котки дори могат да бъдат впрегнати и вързани за неподвижен обект, за да се наслаждават на открито, докато вие работите в градината наблизо (но не забравяйте никога да не оставяте котката си сама, докато е вързана).

Абонирайте се, за да получите нашата изключителна електронна книга, пълна с важна информация за грижите за вашия домашен любимец, включително техники за обучение и отговори на често задавани въпроси.

Лице, което държи iPad и разглежда електронната книга HSUS Pet Tips

Разхождайте се

Поставете каца на закрито в близост до слънчев прозорец; подплатени кацалки могат да се закупят в много магазини за домашни любимци или чрез каталози. Друг вариант е заграждение, което се поставя в рамката на прозореца (подобно на климатик) и осигурява сигурно пространство, в което котето може да се разхожда. По-големите кацалки могат да се закрепят отстрани на къщата или на терасата на приземния етаж.

Компанията на Дървото

Купете готово дърво за котки (често наричано “котешко жилище”) или си направете собствено. Дървото за котки може да бъде късо или да се простира от пода до тавана. То предоставя големи възможности за катерене, а в домакинствата с много котки създава повече места за игра и почивка, като се възползва от вертикалното пространство. Ако можете, разположете дървото за котки до прозорец, за да може котката ви да наблюдава действието навън.

Време за игра

Играйте с котката си всеки ден. Изпробвайте различни видове играчки, които позволяват на котката ви да преследва, да гони, да се хвърля и да рита. Когато уморите котката си, съхранявайте играчките, които биха могли да ѝ навредят (например играчки с връвчици), на недостъпно място. Когато не можете да сте там, за да я наблюдавате, оставете навън “играчки” като хартиени торбички (с отстранени дръжки) или картонени кутии. Не забравяйте да сменяте играчките от време на време, за да изглеждат “нови” и по-интересни за котката ви.

Въведете външната среда

Засадете котешка трева (предлага се в магазините за домашни любимци) в саксии на закрито, за да може котето да пасе.

Почистете къщата

Котките могат да бъдат прилежни, затова почиствайте редовно тоалетната.

Идентификация, моля

Дори котките, които живеят на закрито, трябва да са с нашийник и видима идентификация. От време на време отвореният прозорец (уверете се, че прозорците са с безопасни мрежи) или врата предлагат изкушаваща възможност за вашата котка. А котката ви може да се изплаши и да излезе навън, ако непознати хора дойдат да работят в къщата ви или ако има пожар или друго подобно бедствие. Нашийникът и видимият идентификатор могат да помогнат на някого да върне домашния ви любимец при вас.

Чип за безопасност

За допълнителна застраховка обмислете възможността да поставите микрочип на котката си и да актуализирате информацията си за контакт с регистъра на микрочиповете. Ако загубите котката си, незабавно се свържете с местния приют за животни, за да подадете сигнал. Служителите на приюта могат да ви дадат съвети как да върнете домашния си любимец безопасно у дома. Прочетете и нашите съвети за намиране на изгубен домашен любимец.

Може да се интересувате и от темите

Как да кажа на котката си, че я обичам?

Джаксън Галакси разкрива как да кажете на котката си “Обичам те” | ChewyYouTube | Време за начало – 0:16

Харесва ли на котките, когато ги целувате?

Въпреки че може да не се чувствате много като любов, когато котката ви разпъва тялото си върху лицето ви, всъщност е така. Въпреки че някои може да не обичат да бъдат целувани, повечето котки се радват да прекарват качествено време с любимите си хора.

Как котките гледат на хората?

Котките или не могат да различат човешките лица, или просто не се интересуват как изглеждаме. Вместо разпознаване на лицето, котките могат да използват други сигнали, като например миризмата ни, начина, по който се чувстваме, или звука на гласа ни, за да ни идентифицират. Изследователи от Токийския университет установиха, че котките разпознават гласовете на своите стопани.

Какво правят котките през нощта?

Нощната активност е доста често срещан проблем за някои собственици на котки и може да включва котки, които гризат или се нахвърлят върху ушите или пръстите на собственика в леглото, разхождат се по спящите собственици, вокализират през нощта или играят много енергично по мебелите и/или собствениците през нощта или рано сутринта.

Как котките се извиняват?

Те включват: Приближаване към вас (това е малък жест, но означава, че се чувстват в безопасност) Погалване на главата и търкане. Мъркане.

Как се казва “здравей” на котешки език?

Какво означават различните звуци? В котешкия език има десетки звуци мяукане, които се различават по височина, дължина и сила на звука. Краткото, високо мяукане е стандартното “здравей”, докато протяжното mrrrooowww е искане за нещо като “отвори вратата СЕГА”.

Смеят ли се котките?

Може ли вашата котка да се смее? Не, вашата котка технически не може да се смее, но тя има други знаци, с които показва, че е щастлива. Мъркането е основният начин на котката ви да изрази, че е щастлива. Някои хора дори смятат мъркането за еквивалент на котешкия смях.

Обичат ли котките да бъдат повдигани?

На повечето котки им харесва да са нависоко, защото имат по-добър изглед към територията си, но в много случаи те искат да постигнат тези височини при свои собствени условия. Други котки може да имат свързана с това причина да се съпротивляват на ограничаването – и, нека си признаем, да бъдеш вдигнат и държан е форма на ограничаване, дори ако е мислено с любов.

Разбират ли котките човешкото мяукане?

Какво е това? Нека бъдем честни; котките не могат да разберат човешкото мяукане. Но освен това за тях той звучи като нормален човешки език. Това е така, защото хората не могат да издават точно това мяукане, което издават котките, и затова всяко мяукане звучи различно.

Разпознават ли котките лицето на своите стопани?

Да, котките разпознават различни лица, само че не по същия начин, както хората. Котките разпознават различни лица въз основа на тяхното лице, миризма, глас и поведенчески модели.

Познават ли котките имената си?

Котките знаят имената си, но не очаквайте от тях винаги да идват, когато ги повикате. Кити, Митенс, Франк, Свински чоп. Както и да сте кръстили котката си и каквито и сладки прякори да използвате в крайна сметка за нея, опитомените котки могат да разбират прякорите си.

Котките спят ли с вас, за да ви защитят?

Спането с вас им осигурява сигурност и допълнителна защита, ако хищник предприеме нощно нападение. Те спят с вас, защото ви се доверяват, знаят, че не представлявате опасност, а и можете да им осигурите допълнителен защитен слой, ако е необходимо.

Кои са 16-те известни думи за котки?

Модели на напрегната интензивностВревене и гняв Вълнение. Мърморене. Крясък при чифтосване (интензивна форма)Крясък от болка. Отказ Рап. Плюене.

Как котките поздравяват?

Трилката е начинът на котката да каже “Здравей”. “Понякога котките издават чуруликащи, гукащи, почти птичи звуци. Той се различава от мяукането както по звучене, така и по смисъл. Котките трилеят, за да привлекат вниманието на котенца или хора, и това е начин да кажат: “Хей, вижте ме. “

Плачат ли котките?

Независимо дали сте собственик на котка или не, може би сте се чудили: “Плачат ли котките?” Краткият отговор е: не. Те не са хлипачи със сълзи, които се търкалят по очите им, но могат да се разстроят или да са недоволни и да направят вокализация и да изкрещят от болка, но не и да плачат. “

Предишна статия

Как да възстановя съобщенията със звездички?

Следваща статия

Къде инвестират парите си милиардерите?

You might be interested in …

Коя е най-трудната за произнасяне дума?

Потребител на Reddit на име JustATreeNut зададе въпрос в интернет: коя е най-трудната за произнасяне английска дума? Публикацията събра над 5000 коментара, много от които бяха свързани с имена на английски градове и марки вина. […]

Какви са причините за вертикалните пукнатини в стените?

Собствениците на жилища в Оклахома се сблъскват с доста често срещан проблем: появата на пукнатини по стените на домовете им. Определено е разочароващо и дори стресиращо да забележите нова пукнатина в стената. Вероятно се чудите […]

Какво е 20 от 115000?

23000Калкулатор за проценти: Какво е 20 от 115000? = 23000. Как да изчислите 20% от дадена сума?, Запомнете, да да намерите 10% от дадена сума число означава да разделите на 10, защото 10 влиза в […]