1 април 2022

Научете всичко бързо

Expand search form

Какво трябва да отговоря за “Добре съм”?

снимка на Карл, автора

Колко често казвате истината, когато ви попитат “Как си?”?

Да, мисля, че е така. Не се притеснявайте, аз също лъжа. През цялото време.

Сега, колко често, когато някой ви каже “добре съм”, проследявате дали мислите, че не е така? Да, аз също.

Имам голям късмет, че имам годеница, някои членове на семейството и шепа приятели, които сякаш усещат кога психическото ми здраве се влошава и знаят да ме попитат два пъти (или повече!), ако чуят “да, добре си?”.

Да попиташ два пъти не означава буквално да кажеш същото нещо отново. Това би било досадно.

За мен да попиташ два пъти означава различни неща. Ето няколко начина, по които хората са показали, че са там, ако имам нужда от тях, когато може би не изглеждам на себе си.

“Сигурен ли си?”

Кратко, просто, но много ефективно. “Сигурен ли си?” ми дава възможност да хвана стръвта, ако искам, и да се разкрия малко или да отговоря с “да, добре съм, благодаря”, сигурен, че човекът, който ме е попитал как съм, всъщност иска да знае как съм, а не да ми подхвърли клиширан поздрав.

“Готино, знаеш къде съм, ако имаш нужда от мен.”

Обожавам този текст. Той ми дава да разбера, че са забелязали, че съм потиснат, без да ме конфронтират, за да разкрият истината (което е много полезно в дните, в които не съм готов да говоря), като в същото време откровено ми напомня, че мога да отида при тях, ако имам нужда от тях. Много ценно нещо, което трябва да се знае, когато проблемът с психичното здраве ви кара да се чувствате сами.

“Как върви работата?”

Разбира се, това е скучен въпрос. А малките разговори могат да бъдат вбесяващи. Но едно “Как мина уикендът?”, “Скоро си на почивка, нали?” или нещо подобно просто показва малко интерес към живота на вашия приятел/колега/член на семейството, без да се натрапва прекалено много. Ако попаднете в област, която те искат да отпушат, чудесно. Ако не, те знаят, че ви е грижа.

“Гледахте ли мача снощи?”

Независимо дали става въпрос за играта, за телевизионно риалити шоу или за последната мрачна драма, понякога смяната на темата с нещо, което взаимно ви харесва, е хубав начин да спрете да ги подпитвате. Като разговарят за неща от ежедневието, когато съм потиснат, моите приятели се отървават от всяко чувство, че съм “ненормален” или ги свалям.

“Хубаво, аз също имам труден ден, ако трябва да съм честен.”

Когато някой от приятелите ми изрази нещо, което го вълнува, това не спира да ми напомня, че е нормално да говоря с други хора за притесненията си. Наистина ценя, когато някой приятел е честен с мен, така че откритостта ви може да покаже, че сте от хората, които са готови да споделят и да слушат. (Правете това обаче само ако имате какво да кажете, не си измисляйте проблеми, за да ме подлъжете да ви кажа моите, това е неприлично!)

По принцип тук няма правилен или грешен отговор. Нито една фраза няма да се хареса на всички.

Но ако попитате два пъти с интерес, изслушате и приемете сериозно това, което вашият приятел иска да каже, това може наистина да покаже, че сте отворени да чуете повече, когато той е готов да говори. Аз например мога да кажа, че хората, които ме попитаха два пъти, когато бях в депресия, изиграха огромна роля за спасяването на живота ми.

Може да се интересувате и от темите

Какво трябва да отговоря на Имам се добре?

Това зависи от човека пред вас. Със сигурност можете да знаете по какъв начин е казал “Добре съм” . Така че да,ако е нормално, очевидно ще отговорим “Това е чудесно” с усмивка.

Как отговаряте на “Добре съм” на английски език?

Добре съм. Справям се добре. Добре съм (или ОК). Добре съм. . . . Някои други, по-непринудени начини да отговорите, когато някой ви попита как сте:Не е зле. Не е много зле. Не мога да се оплача. Доста добре.

Какви са другите начини да се каже добре?

Нека да разгледаме точно сега. Аз съм добре. Страхотен съм!Справям се много добре!Не мога да бъда по-добър!Добре съм!Чувствам се страхотно!Никога не е по-добре!

Какво означава “Добре съм” за човек?

Ако попитате човек как си и ако той ви отговори, че съм добре. Това означава, че той е добре. Така че отговорете: “Добре, добре” и имайте обръщение към различни неща. Ако не попитате човека как е и той каже, че съм добре, значи не е добре.

Защо казваме “добре съм”?

Когато казваме “Добре съм” или “Всичко е наред”, ние отричаме истинските си чувства и преживявания; надяваме се да убедим себе си и другите, че всичко наистина е наред. Да се преструваме, че нямаме никакви проблеми, трудни емоции или конфликти, е фасада.

Какво означава, че съм добре?

По принцип “добре съм” означава “добре съм”, “справям се без проблеми” и т.н., докато “добре съм” означава “щастлив съм”, “в момента осъзнавам колко добре съм и колко добре върви животът ми”, “доволен съм, удовлетворен съм и се наслаждавам” и т.н.

Как отговаряте на своето влюбване?

Ето 11 начина как да отговорите на въпроса какво правите, когато влюбеният/партньорът ви попита: Какво е това? 01 “Просто съм тук и си мисля за теб. ” Това е сладък отговор, който ще позволи на влюбения/партньора ви да се почувства специален, защото му/ѝ давате да разбере, че е в ума ви.

Как се казва Im fine на жаргон?

Нека да разгледаме точно сега. Аз съм добре. Страхотен съм!Справям се много добре!Не мога да бъда по-добър!Добре съм!Чувствам се страхотно!Никога не е по-добре!

Как се казва “добре” в текст?

Има много различни начини, по които може да се напише думата “добре”. “Можете да изпишете цялата дума (okay), да използвате само първите две букви (ok) или да използвате двойно (kk) или единично (k) k.

Трябва ли да кажа Im fine?

Според проучванията най-лошият отговор, който можете да дадете на този въпрос, е “Добре съм. ‘ Това е така, защото ви кара да изглеждате нечестни и може да създаде лошо впечатление у вашите колеги и приятели. Може да си мислите, че отговаряте безгрижно на въпроса, но всъщност той е много по-натоварен, отколкото си мислите.

Невъзпитано ли е да казваш добре?

Това е добре. ” Защо не работи: “Думата “добре” често се използва в разговор като форма на подчинение. Тя може да има отрицателен или положителен тон, но най-често се възприема като груба и пренебрежителна”, казва Беси. “Най-добре е да бъдете предпазливи и да замените “добре” с “добре”.

Какво означава “добре”?

Иска ми се да мога да си припиша заслугата за акронима f. i. n. e. Акронимът означава “избухлив, несигурен, невротичен и емоционален” или “чувства вътрешно неизразени”. ” Думите, които използваме, предават много повече смисъл от това, което всъщност споделяме.

Как казвате ОК?

Как се произнася “ОК” – Видеоклип №1 | Време за начало – 0:00

Как се казва добре?

Не е нужно всеки път да отговаряте добре. Можете да кажете толкова много други неща. . . . Нека да разгледаме точно сега. Аз съм добре. Страхотен съм!Справям се много добре!Не мога да бъда по-добре!Добре съм!Чувствам се страхотно!Никога не е било по-добре!

Добре ли е по-добре от добре?

Както виждате, добро може да означава просто “не лошо”, но прекрасно означава превъзходно, отлично. Вижте определенията тук и тук. Например, когато описвате състоянието на книга (втора употреба), fine е по-добре от very good, което е по-добре от good.

Предишна статия

Ще ви забранят ли Gameloop?

You might be interested in …

Как да държите новородените котенца на топло?

Новородените котенца изглеждат толкова безпомощни, а те са! Те зависят от грижите на майка си или от своите човешки спътници, които им помагат да се превърнат в енергични, обичащи забавления котки. Един от най-важните аспекти […]