1 април 2022

Научете всичко бързо

Expand search form

Колко струва инсталирането на абсорбатор?

Колко струва инсталирането на кухненски аспиратор с въздуховоди, ако все още нямате въздуховоди?

Зависи от много неща.

Дали абсорбаторът е разположен на външна стена?

Къщата на един етаж ли е?

Ще се вентилира ли през покрива или през външната стена? Тогава какъв вид сайдинг имате или какъв вид покрив имате, за да определите обема на работата по направата на вентилация?

Има ли сега шкаф над печката? Ще може ли да се монтира желаният от вас аспиратор с достатъчно разстояние над горната част на печката?

Има ли налично захранване – според правилата аспираторът изисква собствена верига.

Какъв е видът на аспиратора – цената им варира от 60 долара до хиляди долари. шумът, въздушният поток, стилът, размерът определят цената.

Искам да взема основния “конвертируем” аспиратор на GE, който може да се използва като рециркулационен или канален. (цената му е около 250-300 долара). Заменям съществуващ рециркулационен аспиратор, така че вече има захранване, но то е под шкаф. Аспираторът е оразмерен така, че ще се плъзне добре, но предполагам, че ще трябва да се изреже в шкафа за канала. не е ли възможно те просто да се върнат в стената?

Къщата е на два етажа, фурната е обърната към вътрешна стена. Повечето въздуховоди в къщата (за бани и т.н.) излизат през тавана и след това през покрива, така че предполагам, че така ще го направят.

Колко средно би струвало това?

Алтернативно, може би ще успеят да го вентилират през външната предна стена, ако огънат канала на 90 градуса ар тавана и излязат близо до входната врата. Но това може да изглежда странно и аз бих го направил само ако става въпрос за супер икономии.

Тя може да бъде от няколко стотин до хиляди.

Аз съм в предградие в Средния Запад и платих около 400-500 долара за подобна работа. Имахме инсталиран нов въздуховод, който се изкачваше през покрива (къща в ранчо). Сами инсталирахме аспиратора, така че това беше само за въздуховодите.

Не мога да си представя, че е възможно това да бъде направено за по-малко от 500 долара. Би могло да бъде МНОГО повече, ако достъпът е труден, има дълъг път до външната част и т.н.

Какви са типичните разходи за двуетажна къща? Говорим ли за 500-1500 долара. $5000? Искам да знам какво да очаквам, когато получа лична оферта!

За нас – 2 етажа, вътрешна кухня, печка на вътрешна стена, но стаята на горния етаж вероятно възпрепятства пряк изстрел до покрива, търсим около 1800 долара. За тази оценка те очакват да се качат на тавана (премахвайки шкафа горе), след което да минават покрай гредите, за да излязат навън от страната на къщата. Все още работим по получаването на други оценки и ще видим дали други изпълнители имат различни идеи.

Това е само за поставяне на въздуховода и преместване на съществуващата електрическа кутия малко над бтв.

Наистина ще зависи от това колко лесно/трудно е прокарването на тръбите. Инсталирах кухненски аспиратор с въздуховоди, когато направих преустройството на кухнята си, предишният беше просто вътрешен циркулационен. Беше ми доста лесно, макар че, двуетажна къща, кухня от страната на къщата, така че можех да се движа направо нагоре в тавана, след това да направя 90 градуса настрани и да се движи между пода / тавана греди на страната на къщата, която излиза на дървен сайдинг (така че не рязане през тухла). Ако имате хубав, лесен път като този, вероятно няма да е много лошо. Ако не разполагате с добър начин за изкачване и излизане от къщата, това може да се оскъпи бързо. Голямата променлива величина е свързана с прокарването на тръбите. Монтажът на вентилационния аспиратор е доста стандартен, вероятно няколкостотин долара в зависимост от района ви. Мога да видя, че вентилационните тръби ще струват от няколкостотин до хиляди, в зависимост от това през какво трябва да се премине, какво трябва да се разруши/възстанови и колко далеч трябва да се стигне.

Може да се интересувате и от темите

Колко струва поставянето на аспиратор?

Общата стойност на инсталирането на аспиратор е между 400 и 1500 долара, като средната стойност е 750 долара. Тази средна цена е за обикновена подмяна на аспиратор под шкафа със съществуващ въздуховод.

Монтира ли Home Depot аспиратори?

Home Depot монтира ли аспиратори за котлони? Home Depot не монтира аспиратори. Вместо това най-добрият вариант е да наемете изпълнител на ремонтни дейности, който да монтира вашия аспиратор. Или можете да монтирате аспиратора сами.

Лесно ли е да се инсталира аспиратор?

Но най-важният атрибут е показателят на вентилатора на аспиратора cfm (кубически футове в минута), който трябва да е два пъти по-голям от квадратурата на вашата кухня. За повече съображения разгледайте Ръководството за покупка на абсорбатор. След като сте намерили идеалния аспиратор, всъщност е доста лесно да го монтирате сами.

Добавя ли стойност аспираторът?

Може да звучи изненадващо, но аспираторът от неръждаема стомана може да увеличи стойността на вашия дом. Повечето кухни се предлагат стандартно с определени уреди, като например хладилник и готварска печка. Но наличието на абсорбатор е допълнителен бонус и това важи особено за тези, които са с въздуховоди.

Колко време отнема инсталирането на аспиратор?

Инсталирането на повечето модели аспиратори под шкаф струва между 200 и 400 долара. Обикновено те изискват между 1,5 и 2 часа. 5 часа труд за монтаж в зависимост от размера и броя на необходимите опори. Обикновено, колкото по-голям е аспираторът, толкова повече време е предвидено за монтаж.

Трябва ли аспираторите да се вентилират навън?

Не е задължително аспираторите да се вентилират навън. Но аспираторите с въздуховоди почти винаги се предпочитат пред аспираторите без въздуховоди. Те извеждат целия дим и отработените газове от кухнята, докато безканалните аспиратори рециркулират отработените газове от готвенето обратно в кухнята.

Кой монтира аспиратори?

Ако става въпрос за фиксиран или плъзгащ се аспиратор, или за скрит аспиратор, хората от кухнята ще монтират уреда в шкафа. Водопроводчикът трябва да направи въздуховодите.

Имам ли нужда от аспиратор над печката си?

Имам ли нужда от аспиратор за газова печка? Да. Газовите печки произвеждат интензивна топлина и дим, така че се нуждаете от кухненски вентилатор, който може да отвежда тежките отработени газове от готвенето извън дома ви.

Добри ли са аспираторите без вентилация?

Невентилируемите аспиратори наистина филтрират някои мазнини и миризми от готвенето от въздуха, но общият консенсус е, че те далеч не са толкова ефективни. Също така те не премахват топлината и влажността, така че няма да помогнат за запазване на хладината в кухнята, докато готвите.

Нуждае ли се една кухня от аспиратор?

Да. Аспираторът предпазва кухнята от отработени газове, химикали и дим. Той подобрява качеството на въздуха в помещението и оптимизира процеса на готвене.

Как да инсталирам кухненски аспиратор?

Как да инсталираме кухненски абсорбатор | Съвети за инсталиране на абсорбатори – Видеоклип №1 | Време за начало – 0:06

Монтира ли електротехник аспиратор?

Някои електротехници могат да монтират аспиратори, но ние ви препоръчваме да потърсите изпълнител или строител с опит в монтирането на кухненски уреди, който да монтира вашия аспиратор. Електротехникът може да подготви окабеляването за вашия аспиратор, след като той бъде монтиран, но това е необходимо само в редки случаи.

Необходимо ли е електротехникът да монтира абсорбатора?

Каналните абсорбатори са по-ефективни от рециркулационните и изискват монтаж от електротехник.

Трябва ли да вентилирам аспиратора си през покрива?

Изключително важно е да вентилирате аспиратора извън дома си, през тавана или стената. Не е здравословно димът, отработените газове от готвенето, влажността и замърсителите да се натрупват на тавана ви. Вместо това изведете въздуховода докрай навън.

Може ли аспираторът да се вентилира в тавана?

Не, никога не трябва да вентилирате аспиратора си в тавана. Прекомерното натрупване на мазнини и влага в тавана ще го разруши и с течение на времето може да причини увреждане от мухъл. Вместо това вентилирайте аспиратора си през вътрешна стена или през тавана чак извън дома си.

Предишна статия

Би ли убил лъв котка?

Следваща статия

Трябва ли полимерната глина да се огъва след изпичане?

You might be interested in …

Кой щат има най-високите природни ресурси в Нигерия?

Нигерия е огромна държава, богата на природни ресурси. Икономиката на Нигерия силно зависи от тези ресурси, поради което те са огромна част от ежедневието на много хора, особено на тези, които работят в промишлената сфера. […]

Би ли убил лъв котка?

Ако искате да научите всички подробности за това как лъвовете и тигрите ядат домашни котки, значи сте на правилното място. Нека се потопим в него! Съдържание Какво представляват лъвовете, тигрите и домашните котки? Ядат ли […]

При каква температура се изпича бисквитената керамика?

Много хора използват определена температура (конусно число) за изпичане на бисквитени съдове по навик, но не и защото са се замислили за това. И така, кои са различните фактори, които трябва да вземете предвид, за […]