2 април 2022

Научете всичко бързо

Expand search form

Коя държава в Африка има най-силна армия?

Класация на военната мощ в Африка през 2021 г. по водещи държави

Характеристика Индекс на мощта

Нуждаете се от Единен акаунт за неограничен достъп.

  • Пълен достъп до 1 млн. статистически данни
  • Включително препратки към източници
  • Налични за изтегляне във формати PNG, PDF, XLS

Достъп до тази и всички други статистически данни по 80 000 теми от

468 USD / година
708 USD / година

Показване на информация за източниците Показване на информация за издателя Използвайте услугата Ask Statista Research Service

Военни сили на Африканския съюз

Цифрите са закръглени.

Източникът уточнява, че идеалният резултат на индекса на мощта е 0,0000, което е реално непостижимо в обхвата на настоящата им формула; колкото по-малка е стойността, толкова по-мощен е теоретичният боен капацитет на дадена държава (с конвенционални средства, тъй като ядреният капацитет не се взема предвид).

В общия годишен преглед на отбраната бяха разгледани общо 36 държави.

Най-големите армии в света, подредени по активен военен персонал през 2022 г.+

Най-големите армии в света по брой на активния военен персонал 2022 г.

Държави с най-високи военни разходи в света през 2020 г. (в милиарди щатски долари)

Държави с най-високи военни разходи 2020

Военни разходи като процент от брутния вътрешен продукт (БВП) в държавите с най-високи разходи през 2020 г.

Военни разходи като дял от БВП през 2020 г., по държави

Разходи за отбрана на държавите от НАТО през 2021 г. (в млн. щатски долара)+

Може да се интересувате и от темите

Коя държава в Африка има най-силната армия през 2021 г.?

Египет има най-силната армия в Африка, като се има предвид размерът на въоръжените му сили. Страната може да се похвали с 304 хеликоптера, 91 бойни хеликоптера, 11 000 бронирани машини, 2 200 теглени артилерийски установки и 1 235 ракетни установки.

Коя е армията номер 1 в Африка?

Алжир вероятно е най-големият харч за отбрана в Африка. Фронтовата линия на страната наброява над 127 000 военнослужещи и се състои от модерна армия, финансирана до голяма степен от петролните ѝ ресурси.

Коя държава има най-слабата армия в Африка?

Въпреки че е една от най-младите държави на континента, армията на Еритрея е слабо развита и неадекватно оборудвана. Най-слабата армия в Африка 2021 г. В резултат на това Еритрея е несигурна във военно отношение, без значими съюзници и с липса на природни ресурси.

Коя държава има най-добрите сухопътни войници в Африка?

Египет
Египет е отговорът и в двата случая. Държавата е водеща в по-широкия африкански континент с непоклатими войски. Това означава, че Египет разполага с най-силната армия в Африка. Фактът, че населението на Египет се оценява на около 104 898 490 души и над 920 000 членове на армията, потвърждава неговата отбранителна способност.

Коя държава е суперсила на Африка?

Към 2021 г. Египет е считан за най-мощната африканска държава по отношение на конвенционалния си боен капацитет, като постига резултат от 0,22. Страната също така заема 13-то място в глобалната класация на военната мощ.

Коя държава няма армия?

Андора няма постоянна армия, но е подписала договори с Испания и Франция за своята защита. Нейната малка доброволческа армия има чисто церемониална функция. Паравоенната организация GIPA (обучена в борбата с тероризма и управлението на заложници) е част от националната полиция.

В коя държава в Африка се говори добър английски?

Уганда. Уганда е на първо място в списъка на африканските държави, в които хората говорят най-добре английски. Тази страна без излаз на море има разнообразен ландшафт и население от 45 милиона души, от които около 29 милиона говорят английски език.

Коя е най-известната държава в Африка?

1. Мароко. Най-посещаваната държава в Африка е Мароко. Тази северноафриканска държава е видяла невероятните 12. 3 милиона посетители през 2019 г., което я прави най-посещаваната държава на целия континент.

Коя е най-добрата държава в Африка?

Независимо дали се интересувате от история или природа, Кения предлага всичко това в един пакет и обикновено се смята за най-добрата страна в Африка.

В коя държава няма полиция?

Коста Рика От 1949 г. в Коста Рика няма въоръжени сили, но полицията обикновено се използва за целите на отбраната. Страната, която често е наричана “Швейцария на Централна Америка”, провъзгласява своя постоянен и невъоръжен неутралитет през 1983 г. Всъщност Коста Рика е защитена от САЩ.

В коя държава няма полиция и затвор?

Отслабването на хватката на организираната престъпност в Гвинея Бисау е приоритет, твърдят висши държавни служители. Но в страната няма затвори, а на островите Биджагос, център на наркотрафика край столицата Бисау, няма съдебна полиция, нито комуникационно или наблюдателно оборудване.

Коя е най-богатата държава в Африка?

Характеристика Богатство в милиарди щатски долари
Южна Африка 604
Египет 282
Нигерия 207

Коя държава разполага с най-добрите сухопътни сили в Африка?

Това означава, че Египет има най-силната армия в Африка. Фактът, че населението на Египет се оценява на около 104 898 490 души и над 920 000 души в армията, потвърждава неговата отбранителна способност. Още по-добре е, че тази нация има индекс на мощта от 0,2216.

Коя държава е образована в Африка?

Нивото на грамотност към 2015 г. е 81%. Малка държава с население около 95 000 души, Сейшелските острови държат позицията за най-добра образователна система в Африка с 69. 3 точки.

В коя държава в Африка се говори испански език?

Екваториална Гвинея
Екваториална Гвинея Екваториална Гвинея не е най-близката африканска държава до Испания, но е единствената африканска държава, която общува на испански език. Испания нахлува в тази страна през 1700-1900 г. Приблизително 67. 7% от населението на Екваториална Гвинея говори испански език.

Предишна статия

Как да запазите въздушната суха глина мокра?

Следваща статия

Каква е разликата между входа и изхода?

You might be interested in …

Можете ли да пораснете с 3 инча след 16 години?

Всъщност растежът на мъжете не завършва преди 23-25 години в зависимост от семейството. Обикновено мъжете продължават да увеличават ръста си до 20 години. Имах брат, който порасна с два сантиметра след 21 години. Така че […]

Какво означава, когато видите три дъги?

Благодарение на съвременната наука вече знаем, че дъгите са оптични явления, които се появяват в резултат на слънчевата светлина и атмосферните условия. Но има и духовни и културни значения на дъгата. Първият известен опит за […]

Би ли убил лъв котка?

Ако искате да научите всички подробности за това как лъвовете и тигрите ядат домашни котки, значи сте на правилното място. Нека се потопим в него! Съдържание Какво представляват лъвовете, тигрите и домашните котки? Ядат ли […]