2 април 2022

Научете всичко бързо

Expand search form

Мога ли да използвам ниацинамид след млечна киселина?

Млечната киселина е алфахидрокси киселина (AHA), която ексфолира кожата, за да намали признаците на стареене като фини линии и тъмни петна. Ниацинамидът е форма на витамин В3, който помага за подобряване на външния вид на кожата, като намалява фините линии, бръчките, зачервяването и хиперпигментацията.

Серуми с ниацинамид и млечна киселина на The Ordinary, Paula

Добрата новина е, че ДА, можете да използвате млечна киселина и ниацинамид заедно като част от една и съща рутинна грижа за кожата, НО те трябва да се прилагат по начин, който осигурява максимална ефективност на двата продукта. Това изисква да изчакате поне 30 минути, преди да сложите ниацинамид върху млечната киселина.

Ключът е да се уверите, че спазвате някои основни правила, за да получите най-добри резултати, когато използвате тези съставки едновременно върху кожата си.

Нека да разгледаме защо искате да използвате млечна киселина и ниацинамид в рутинната си грижа за кожата.

Тази публикация съдържа партньорски връзки и всяка покупка, направена чрез тези връзки, ще доведе до комисиона за мен без допълнителни разходи за вас. Моля, прочетете моите Разкриване на информация за допълнителна информация.

Ползи от млечната киселина за кожата

Млечна киселина е алфахидрокси киселина (AHA), която се получава от мляко и вегетариански източници като захарна тръстика. Тя действа, като нежно ексфолира мъртвите кожни клетки и увеличава клетъчния обмен.

Многобройните ползи от млечната киселина включват следното:

 • Млечната киселина отстранява мъртвите кожни клетки, което спомага за подобряване на външния вид на кожата. хиперпигментация , тъмни петна и неравномерен тен на кожата и подобрява чистотата на кожата.
 • Доказано е, че 12% концентрация на млечна киселина повишава твърдостта и дебелината на епидермиса и дермалната тъкан, което може да помогне за подобряване на вида на фини линии и бръчки.
 • Млечната киселина също така свързва водата в кожата, увеличава хидратацията в повърхностните слоеве на кожата.
 • Млечната киселина има по-голям размер на молекулите от гликолова киселина (друга алфахидрокси киселина), която прави млечната киселина по-малко дразнеща и е по-подходяща за хора с по-чувствителна кожа.

Когато използвате продукти с млечна киселина и други АНА, е важно да използвате широкоспектърен слънцезащитен продукт с SPF 30 или по-висок, тъй като АНА могат да направят кожата ви по-чувствителна към слънцето.

Ползи от ниацинамида за кожата

Ниацинамид е форма на витамин В3, която има много ползи за кожата.

 • Ниацинамид стимулира синтеза на колаген и протеини като кератин, инволукрин и филагрин, което спомага за подобряване на вида на кожата, нейната еластичност и намалява появата на фини линии и бръчки.
 • Ако често се сблъсквате с хиперпигментация, петна, потъмняване или обезцветяване на лицето, ниацинамидът е чудесна съставка за използване, тъй като може да помогне за намаляване на появата им чрез образуване на меланин (пигмент).
 • Ниацинамид подобрява бариерната функция на кожата чрез намаляване на трансепидермалната загуба на вода и увеличава синтеза на серамиди, свободни мастни киселини и холестерол в кожата. Силната кожна бариера спомага за задържане на влагата и предпазва от дразнители от околната среда.
 • Наицинамидът е противовъзпалително средство който може регулира производството на себум/масло в кожата и да намали вида на порите, което го прави идеален за хора с мазна и склонна към акне кожа. Това 8-седмично проучване установява, че 4% гел с ниацинамид е също толкова ефективен при лечението на акне, колкото и 1% гел с клиндамицин.
 • Благодарение на антиоксидантните ползи на ниацинамида, вие също така предпазвате кожата си от стресовите фактори на околната среда, които с течение на времето причиняват стареене.
 • Ниацинамид подобрява клетъчната обмяна, което допринася за по-светла и сияйна кожа.
 • Ниацинамидът успокоява зачервяването и дразненето на кожата благодарение на своите противовъзпалителни свойства.

Можете ли да използвате млечна киселина и ниацинамид заедно в една и съща процедура за грижа за кожата?

Въпреки че ниацинамид и млечна киселина могат да се използват в една и съща процедура за грижа за кожата, трябва да следвате определени стъпки, за да постигнете най-добри резултати. Когато комбинирате ниацинамид и млечна киселина, всичко се свежда до pH , който измерва колко киселинен или основен е даден разтвор.

Скалата на рН варира между 0 и 14, като водата е с неутрално рН 7,0. Обикновено рН на нашата кожа е между 4,7 и 5,75. Ексфолиращите киселини като млечната киселина обикновено са формулирани с рН около 3-4, докато продуктите с ниацинамид обикновено имат рН между 5,0 и 7,0.

Тъй като млечната киселина и ниацинамидът имат различни pH диапазони, трябва да предвидите известно време между нанасянето на тези активни вещества, ако искате да ги използвате в една и съща рутинна грижа за кожата.

Как да сложите ниацинамид и млечна киселина

Ако нанесете продукт с млечна киселина и веднага след това ниацинамид, продуктът с ниацинамид може да повиши рН на продукта с млечна киселина, което ще намали ефективността му.

Може да се интересувате и от темите

Мога ли да смесвам млечна киселина и ниацинамид?

Както ниацинамидът, така и млечната киселина могат да се използват в състави на водна основа, които включват серуми и овлажнители. И двете съставки а много съвместими, за да се използват заедно.

Мога ли да използвам обикновения ниацинамид с млечна киселина?

Серумите с млечна киселина на The Ordinary могат да се използват със серуми на водна основа с ниацинамид, като например The Ordinary Ниацинамид 10% + Цинк 1%. Ниацинамидът осигурява допълнителна подкрепа на кожната бариера, което го прави чудесен избор за съчетаване с млечната киселина.

Какво мога да използвам след млечната киселина?

Какво да използваме след обикновената млечна киселинаYouTube | Време на стартиране – 7:33

Какво не трябва да смесвате с млечна киселина?

AHA и BHA, като например гликолова, салицилова и млечна киселина, никога не трябва да се използват с витамин С. Витамин С също е киселина и е нестабилен, така че pH балансът ще се наруши, ако тези съставки се сложат заедно, и може да се окаже безполезен.

Какво не можете да смесвате с млечна киселина?

AHA и BHA, като например гликолова, салицилова и млечна киселина, никога не трябва да се използват с витамин С. Витамин С също е киселина и е нестабилен, така че pH балансът ще бъде нарушен при наслояването на тези съставки заедно и може да се окаже и безполезен.

Можете ли да използвате млечна киселина с хиалуронова киселина и ниацинамид?

Въвеждането на ниацинамид в рутината ви, когато вече използвате хиалуронова киселина и млечна киселина, не е толкова сложно, колкото изглежда. Въпреки че ниацинамидът осигурява сходни ползи с хиалуроновата киселина, той има някои уникални черти, които помагат за работата с останалата част от рутинната ви грижа за кожата.

Какви продукти мога да използвам с млечна киселина?

Най-добрите продукти с млечна киселинаDERMAdoctor KP Duty $50. Sunday Riley Good Genes All-in-One Lactic Acid Treatment $122. The Ordinary Lactic Acid 10% + HA 2% $7. PCA Skin Nutrient Toner $40. Ren Ready Steady Glow Daily AHA Tonic 38 USD. Sachajuan Scalp Shampoo 29 USD. Kate Somerville ExfoliKate Intensive Exfoliating Treatment 85 USD.

Мога ли да използвам ниацинамид сутрин и млечна киселина вечер?

Прилагайте ги последователно сутрин или вечер Друг вариант е да прилагате гликоловата киселина и ниацинамида последователно сутрин или вечер. Така че една вечер можете да нанесете гликолова киселина след почистване, а на следващата вечер да използвате ниацинамид.

С какво не трябва да използвате млечна киселина?

Витамин С
AHA и BHA, като например гликолова, салицилова и млечна киселина, никога не трябва да се използват с витамин С. Витамин С също е киселина и е нестабилен, така че рН балансът ще се наруши при наслояването на тези съставки заедно и може и да е безполезен.

Млечната киселина кара ли ви да се изчиствате?

Тези продукти всъщност премахват излишната мъртва кожа и мазнина (себум) от кожата. В. Млечната киселина предизвиква ли прочистване? Да, млечната киселина понякога може да предизвика прочистване при кожа, склонна към акне.

Какво не може да се смесва с ниацинамид?

Не смесвайте: Ниацинамид и витамин С. Въпреки че и двата продукта са антиоксиданти, витамин С е една от съставките, които не са съвместими с ниацинамида. “И двата са много разпространени антиоксиданти, използвани в различни продукти за грижа за кожата, но не трябва да се използват един след друг”, казва д-р Марчбейн.

Защо се разранявам след употреба на млечна киселина?

Почистването на кожата се получава, тъй като нововъведените съставки в грижата за кожата увеличават скоростта на обновяване на кожните клетки, което ви кара да изхвърлите повече мъртви клетки от обикновено. Това, от своя страна, избутва слоевете мъртва кожа и също така изважда на повърхността запушените пори, казва Чанг, което води до повече пробиви.

Мога ли да нанасям овлажняващ крем след млечната киселина?

Мога ли да нанасям овлажняващ крем след млечна киселина? Разбира се, това е чудесна идея, особено ако имате суха или чувствителна кожа, която може да се раздразни, когато използвате AHA или други химически ексфолианти, дори толкова нежни като млечната киселина.

Можете ли да използвате млечна киселина и хиалуронова киселина заедно?

Тя се смесва с хиалуронова киселина Тъй като млечната киселина ексфолира кожата, е важно да се гарантира, че тя остава хидратирана, за да не се чувства оголена, раздразнена или прекалено суха. Добавянето на хиалуронова киселина позволява на кожата да запази нивата на влага, което от своя страна намалява всяко възпаление или дразнене.

Предишна статия

Как се отстранява котлен камък от пластмаса?

Следваща статия

Кой е най-опасният полк в индийската армия?

You might be interested in …

Каква е другата дума за порцелан?

съществително. [‘ˈpɔrsələn’] керамични изделия, изработени от повече или по-малко полупрозрачна керамика. Синоними порцелан керамични изделия Препоръчани игри Рими с порцелан адреналин ахлен Алан алан ален Алън англен анголски арлен атлан Бейлон балан балилан балон baylen […]

Хората отиват ли на Марс?

Това не е първият път, в който технологичният милиардер споменава за вероятната смърт на бъдещите астронавти на Марс. “Честно казано, в началото вероятно ще умрат куп хора”, казва бос SpaceX основател на компанията Елон Мъск […]

Кой е по-силен DC или Marvel?

Повече герои на Marvel са спечелили в повече категории, но победителите на DC далеч надминават конкурентите си. Никой от Вселената на Marvel или Вселената на DC не може да се сравнява със Супермен, докато Железният […]