29 март 2022

Научете всичко бързо

Expand search form

Мога ли да суша в сушилнята чаршафи от египетски памук?

Когато сте инвестирали в луксозното спално бельо от египетски памук, хавлии или халати, ще искате да ги запазите в отлично състояние възможно най-дълго. Поради тази причина е важно да се грижите за новата си покупка! В края на краищата не искате скъпоценното ви спално бельо да се свие при пране или да промени цвета си.

Разбира се, първото нещо, което трябва да вземете предвид – както при всяка дреха или спално бельо – е етикетът за грижа. Не забравяйте да обърнете специално внимание на инструкциите. Може да ви се стори, че това е малко трудна задача, но ако се отклоните от правилата и повредите кърпите си от египетски памук, вината е само във вас!

Пране на чаршафи и спално бельо от египетски памук

Когато става въпрос за пране на новите артикули, не повишавайте температурата твърде много. A хладно пране на 40 градуса по Целзий ще запазят леглото ви в най-добрия му вид. За да предотвратите разтичането на цветовете, не забравяйте да разделяте тъмните и светлите цветове преди да поставите каквото и да било в машината – и се пазете от недобросъвестни чорапи, които могат да разрушат всичко!

Един полезен съвет, за който може би не знаете, е да държите египетския памук далеч от други видове тъкани. Ако го хвърлите в пералнята заедно с полиестерни, полипамучни или акрилни тъкани, тези влакна могат да причинят влошаване на състоянието. Вашият памук може да се надуе по-бързо и да изглежда по-стар само след няколко изпирания. За да избегнете това, най-добре е да перете памук само с памук.

Спалното бельо от египетски памук може да бъде да се суши в сушилня на ниска степен. За да запазите най-добрия му вид, извадете го от сушилнята веднага след приключване на цикъла и го изгладете бързо, докато е все още съвсем леко влажно, преди да го сгънете и приберете. Може да откриете, че спалното ви бельо издържа по-дълго, ако го окачите да съхне. Това също е екологичен вариант и може да намали гънките, което ви позволява да да намалите времето за гладене. Разбира се, всичко зависи от времето!

Пране на кърпи и халати от египетски памук

Към кърпите и халатите от египетски памук трябва да се подхожда по различен начин от този към чаршафите. На първо място, може да се окаже, че хавлиите и халатите ви са малко твърди или груби веднага след изваждането им от опаковката. Може да са необходими няколко изпирания, за да се “втвърдят” и да придобият онова меко и удобно усещане върху кожата, което желаете. Поради тази причина е добре да да ги изперете преди употреба за първи път. Това ще даде старт на процеса на омекотяване.

Вашите хавлии и халати също може да изглеждат малко по-големи от живота, когато ги получите за първи път. Те са изработени по-големи от “официалните” размери, тъй като очакваме да се свият малко при първото пране. Очаква се свиване до 5%. и е отчетено, така че не се паникьосвайте за това! Всяко по-нататъшно свиване може лесно да бъде избегнато, ако следвате тези разумни съвети за грижа за вашите кърпи.

Всяка кърпа трябва да се третира внимателно. Не използвайте балсам за тъкани при пране. Това може да се отрази неблагоприятно на попивателната способност и да затрудни подсушаването след баня или душ. Ако наистина държите на това, използвайте само няколко капки, а дори и тогава е по-добре да го използвате само на всяко второ пране – или по-рядко, ако можете да го издържите.

За да поддържате кърпите си пухкави, прекарвайте ги през сушилнята. Съхранявайте ниска температура., за да предотвратите свиването. Добавете или топки за сушене или, ако не разполагате с такива, хвърлете няколко топки за тенис в сушилнята заедно с кърпите или хавлиите. Това е чудесен начин да запазите вкусната уютна пухкава текстура пране след пране! Никога не почиствайте тези продукти на химическо чистене, тъй като това може да разруши необратимо текстурата им.

Може би се интересувате и от темите

Можете ли да поставите египетски памук в сушилнята?

Да! Можете да използвате сушилня за спално бельо от египетски памук – За щастие тези невероятни чаршафи са толкова лесни за поддръжка, че можете да ги поставите в сушилнята, след като са били изпирани. Незабавно извадете чаршафите и ги разклатете силно, преди да ги поставите в сушилнята, за да предотвратите появата на бръчки по луксозното си спално бельо.

Как се суши египетски памук?

Използвайте сушилня, за да изсушите чаршафите бързо Можете да поставите прясно изперените чаршафи от египетски памук в сушилнята, за да бъдат топли и готови за употреба за нула време. Уверете се, че използвате ниска и леко топла настройка, за да предотвратите свиването на чаршафите. Избягвайте да използвате чаршафи за сушене, когато сушите египетски памук.

На каква температура сушите чаршафите от египетски памук?

40OC.
Като изберете сравнително ниска температура на водата за цикъла, ще предотвратите свиването на влакната на египетския памук™ и съответно на целия чаршаф. Нашата лична препоръка е 40OC.

Как перете нови чаршафи от египетски памук?

Изперете чаршафите в студена вода на нежен цикъл. Това ще ви помогне да намалите свиването на памучните чаршафи. Изваждайте чаршафите веднага от пералната машина, за да предотвратите намачкването им. Поставете ги в сушилнята за дрехи на ниска степен, не ги загрявайте прекалено много в сушилнята, защото може да предизвикате свиване.

Можете ли да сушите в сушилня памучно спално бельо?

Въпреки че не е идеално, можете да сушите памучно спално бельо в сушилня, ако използвате ниска температура, за да предотвратите свиването му, и извадите артикулите преди края на цикъла (смятаме, че е по-лесно да изтръскате гънките, когато чаршафите са все още малко влажни!).

Защо чаршафите ми от египетски памук са груби?

Знаете ли, че наличието на химикали в чаршафите от египетски памук ги прави с груба текстура в началото? Постоянното и редовно пране извежда тези химикали и прави чаршафите меки на допир.

Как да омекотите чаршафите от египетски памук?

Една чаша сода за хляб върши работа, последвана от една чаша бял оцет по време на цикъла на изплакване. Топлата вода е подходяща за прането, но я настройте на студена по време на изплакването. Изсушете чаршафите на линия, след което ги изперете с перилен препарат и ги изсушете в сушилнята.

Става ли египетският памук по-мек при пране?

Чаршафите от египетски памук, особено тези с висок брой нишки, се ценят заради издръжливостта и мекотата. Измиването на химикалите прави чаршафите меки и удобни.

Можете ли да сушите в сушилня чаршафи от 100% памук?

Въпреки че не е идеално, можете да сушите в сушилня памучно спално бельо, ако използвате ниска температура, за да предотвратите свиването му, и извадите елементите преди края на цикъла (смятаме, че е по-лесно да изтръскате гънките, когато чаршафите са все още малко влажни!).

Можете ли да сушите чаршафите в сушилня?

“Най-добре е да сушите чаршафите в сушилнята на ниска температура за възможно най-кратко време (и да, това може да отнеме известно време за проби и грешки). Това свежда до минимум свиването и също така помага за намаляване на намачкването. “

Как да направите чаршафите от египетски памук по-меки?

Поставете чаршафите в пералната машина с чаша, пълна с бакпулвер, вместо перилен препарат (перилният препарат може да влоши драскането, причинено от химическите остатъци) и ги изперете на цикъл за пране. След като приключите, пуснете цикъла за изплакване на студена температура и добавете чаша бял оцет към водата за изплакване.

По-мек ли е египетският памук?

Спалното бельо от страхотен египетски памук е по-фино,по-издръжливо, по-меко и по-гладко от обикновения памук, което го прави по-луксозно. Освен това египетският памук се събира ръчно, а не се събира машинно, което означава, че влакната са по-прави и е по-малко вероятно да се накъсат, което също допринася за мекотата на преждите.

Как да предпазите чаршафите от египетски памук от намачкване?

Излизат ли чаршафите ви от сушилнята намачкани? – Видеоклип №1 | Начално време – 1:33

Свиват ли се памучните чаршафи в сушилнята?

Правилни условия на сушене Горещите цикли на сушене също могат да причинят свиване на чаршафите ви. Опитайте се да сушите чаршафите си на ниска температура, за да избегнете това. Дори и при по-ниски температури, цикълът на сушене в сушилнята може да отнеме от чаршафите ви след известно време, така че устойте на желанието да сложите чаршафите за още няколко минути, ако те все още са влажни.

Можете ли да сушите в сушилна машина чаршафи, на които пише да не се сушат в сушилна машина?

Всеки път, когато поставяте дрехите си в сушилнята, ги сушите в сушилнята. Това може да бъде на всякаква настройка на топлината. Ако не сушите дрехите си в сушилнята, ще ги сушите на линия. Ако в инструкциите за пране на дрехата е написано, че се суши в сушилня на ниска температура, направете точно това.

Предишна статия

Как се отстранява котлен камък от пластмаса?

Следваща статия

Кой е най-опасният полк в индийската армия?

You might be interested in …

По-добра ли е стоманата при компресия или напрежение?

Стоманата е еднакво здрава и при опън, и при натиск. Стоманата е слаба при пожар и в повечето сгради трябва да бъде защитена. Въпреки високото съотношение между здравина и тегло, стоманените сгради имат толкова топлинна […]

Трябва ли да позволя на по-възрастното ми куче да ръмжи срещу кученцето?

Възможно е ръмженето да е това, от което кученцето се нуждае, за да разбере, че то не иска да взаимодейства с него. Ако се окаже, че поправяте кученцето или кучето, наблюдавайте го повече и използвайте […]

Хората отиват ли на Марс?

Това не е първият път, в който технологичният милиардер споменава за вероятната смърт на бъдещите астронавти на Марс. “Честно казано, в началото вероятно ще умрат куп хора”, казва бос SpaceX основател на компанията Елон Мъск […]