31 март 2022

Научете всичко бързо

Expand search form

Можете ли да използвате восъчна хартия вместо фолио?

В много случаи пергаментовата хартия и алуминиевото фолио са взаимозаменяеми. И двете могат да се използват за подреждане на листове за печене, за да се предотврати залепването на храната по тавата (и да се улесни почистването), но аз винаги имам и двете в кухнята си, защото пергаментовата хартия може да прави неща, които фолиото не може, и обратно. И въпреки че имаме доста подробни ръководства за двата вида кухненско руло, има някои общи насоки, които могат да ви помогнат да изберете между двете.

Каква е разликата между пергаментовата и восъчната хартия?

За никого не е тайна, че съм голям фен на пергаментовата хартия, но какво да кажем за нейната по-евтина, но все пак…

Помислете за какво какво готвите и какъв е желаният резултат.

Печете ли деликатни захарни бисквитки със златисти, едва загорели краища? Или пък печете моркови, които са малко по-скоро овъглени? За първото ще ви е необходима пергаментова хартия, а за второто – алуминиево фолио. Когато е поставено под храната, фолиото отразява топлината обратно към повърхността на храната, ускорявайки процеса на готвене и насърчавайки покафеняването. Това е добре, ако искате да имате силно ароматизирани моркови с хрупкави краища, но е лошо, ако искате тава с крехки бисквити, които изглеждат така, сякаш са били само целунати от топлината на фурната.

От друга страна, алуминиевото фолио е много по-добър щит от пергамента и може да отразява топлината далеч от храната, за да я предпази от изгаряне. Това е особено полезно за пайове и птици – две неща, чиито външни повърхности са склонни да покафеняват по-бързо, отколкото се приготвя вътрешността им.

Помислете за температурата

Пергаментовата хартия може да издържи на температури до 420℉, което е доста над температурния диапазон, при който се пекат повечето неща. И макар че не е толкова чувствителна към топлината, колкото восъчната хартия (която никога не трябва да влиза във фурната), тя все пак е технически хартияи не трябва да се използва за приготвяне на малки пакетчета картофи (или нещо друго), които се хвърлят на скарата. Това е работа за фолио. И двете обаче могат да се използват за печене на риба, която обикновено се приготвя в диапазона 375-400 градуса, въпреки че има нещо малко по-приятно в рибата en papillote (на френски “в пергамент”).

Горно изображение

Tout Image

Комплекти с четки за зъби Colgate Hum

Комплекти с четки за зъби Colgate Hum

Направете устната хигиена отново готина
Почиствайте зъбите си по-добре, проследявайте напредъка си, обсебени от старанието си (или липсата на такова), пейте си “зъби” и други подобни неща.

Разликата между бульон и запарка

Бульонът и бульонът са много сходни течности и могат да се използват взаимозаменяемо в много рецепти, без да се…

Помислете за лепкавостта

Пергаментът по своята същност е незалепващ, но само някои видове фолио – тези, които се продават специално като “незалепващи” – са такива, но винаги можете да го напръскате с малко спрей за готвене, ако е необходимо. Но за наистина деликатни дейности, като поставяне на темпериран шоколад например, винаги посягам към пергаментова хартия. Гладката ѝ повърхност гарантира, че шоколадът ще излезе без бръчки, което е трудно да се постигне с алуминиево фолио, дори с незалепващо.

Помислете за структурата

И двата материала могат да се манипулират в различни кухненски инструменти. Сгънатият пергамент се превръща в чудесна подложка за кекс (и в подходяща торбичка за пипети), а фолиото може да се превърне в импровизирана стойка за печене или в пръстен, който помага на кифличките или яйцата да запазят кръглата си форма по време на готвене. Разменете обаче ролите им и бързо ще се убедите, че те не винаги са взаимозаменяеми.

Някои неща се свеждат до лични предпочитания. Предпочитам да пека картофи на супер висока температура и оценявам допълнителното покафеняване, което ми осигурява алуминиевото фолио, но ще посегна към пергамента, ако искам по-меко и деликатно приготвяне. Но като цяло фолиото е чудесно за приготвяне на по-здрави храни при по-висока температура, докато пергаментът е по-подходящ за печива, особено за такива, които имат характер на “Аз съм бебе”.

Може да се интересувате и от темите

Можете ли да използвате восъчна хартия вместо фолио във фурната?

Кои са най-добрите алтернативи на алуминиевото фолио? В зависимост от ястието и метода, това, с което ще замените фолиото, ще се промени, обяснява Браун. За използване във фурна заменете фолиото с пергаментова хартия. За приготвяне на храна восъчната хартия е незалепваща и може да бъде алтернатива на фолиото.

Какво мога да използвам вместо алуминиево фолио?

Най-добрата алтернатива на алуминиевото фолио, която можете да използвате за печене, е силиконовият лист за печене. . . . Най-добрите алтернативи на алуминиевото фолио са:Кедрови обвивки. Опаковки за храна от пчелен восък. Силиконови покривала за храна. Силиконови листове или подложки за печене. Стъклени контейнери.

Можете ли да печете с восъчна хартия?

Както вече казахме, восъчната хартия е влагоустойчива и незалепваща, но категорично не е топлоустойчива. При високи температури восъкът ще се разтопи, а самата хартия може да се запали, така че винаги, винаги, винаги трябва да избягвате използването на восъчна хартия в ситуации с висока температура, като например във фурната или тостера.

Добре ли е да се използва алуминиево фолио вместо пергаментова хартия?

Алуминиевото фолио с масло е друг добър заместител на пергаментовата хартия. Както и при намасления лист за печене, мазнината може да окаже едва доловимо влияние върху начина, по който храната ви се приготвя. Освен това има вероятност част от храната да залепне за тигана. Фолиото също така е чудесна торбичка за печене на риба във фурната.

Мога ли да използвам капак вместо фолио?

Обикновено за покриване на тиган или тенджера във фурната се използва плътно прилепващ капак, стига капакът и дръжката да са безопасни за фурната. Ако тиганът, който използвате, не е снабден с подходящ капак, тогава може да се наложи да използвате слой или дори двоен слой фолио, за да покриете тигана.

Мога ли да използвам лист за печене вместо фолио?

Първоначално отговорено: Мога ли да използвам алуминиево фолио вместо лист за печене, за да изпека пилешки питки във фурната? Да, стига разстоянието между решетките на фурната да не е твърде голямо. Когато използвате алуминиево фолио, използвайте силно натоварено и винаги се уверявайте, че лъскавата страна е нагоре и върху нея почиват питките.

Какво се случва, ако случайно изпечете восъчна хартия?

При високи температури восъкът върху хартията може да се разтопи и да се прехвърли върху това, което печете. Восъкът за хранителни цели не е токсичен, но е добре да го пазите от печените продукти. Восъкът ще се прехвърли върху вашия лист за печене и може да се наложи допълнително почистване.

Какво мога да използвам, ако не разполагам с фолио за печене?

Ако трябва да покриете нещо във фурната, вместо алуминиево фолио можете да използвате лист за печене, метален капак, пергаментова хартия, силиконов капак или силиконова подложка. Холандски фурни с капаци, каменинови съдове, CorningWare и емайлирани съдове са все решения за печене и съхранение с капаци.

При каква температура се топи восъчната хартия?

450°F
Восъчната хартия се топи при излагане на топлина, докато пергаментът може да издържи на температури до 450°F, в зависимост от марката.

За какво се използва восъчна хартия?

Използвайте восъчна хартия за подреждане на съдове, които няма да се пекат във фурната. Най-добрата употреба на восъчната хартия е да се облицоват плотове и маси, преди да се разточат кори за пай или да се омеси хляб, за да се предотврати бъркотия. Восъчната хартия може да се използва и за опаковане на храни за съхранение на студено или дори за подреждане на тавичка за приготвяне на нещо като фъдж.

Можете ли да изпечете лазаня без фолио?

Когато става въпрос за печене на лазаня, покриването ѝ обикновено е необходимост. Въпреки че фолиото не помага за по-бързото приготвяне на лазанята, то спомага за задържането на така необходимата влага по време на процеса на готвене. Така че, ако приготвяте лазанята си във фурната, трябва да я покриете поне за част от времето за приготвяне.

Какво мога да използвам вместо капак във фурната?

Фолио. Двоен лист фолио може да се използва като капак, когато е необходимо по-плътно прилепване, отколкото при тиган или тиган. Малко по-трудно е да се манипулира с него, отколкото с капак, но то задържа топлината и влагата също толкова ефективно.

Мога ли да ям храна, приготвена върху восъчна хартия?

Восъчната хартия по принцип не е предназначена за консумация. След като бъде консумирана, тялото просто няма да я усвои, изхвърляйки я на другия край с всички останали отпадъчни вещества. Ако по погрешка изядете малка порция восъчна хартия, тя може да не е приятна на вкус, но няма да страдате от някакво заболяване или неблагоприятни храносмилателни ефекти.

Восъчната хартия гори ли във фурната при 350 градуса?

Не, не трябва да използвате восъчна хартия във фурната. Восъкът ще се разтопи при високи температури и хартията може да се запали. Винаги използвайте пергаментова хартия, когато става въпрос за печене.

Как да покрия фурната си без фолио?

Можете да използвате лист за печене, метален капак, пергаментова хартия, силиконов капак или силиконова подложка вместо алуминиево фолио, за да покриете нещо във фурната. Предлагат се много решения за печене и съхранение с капаци, включително холандски фурни, каменни съдове, CorningWare и емайлирани съдове.

Предишна статия

Можете ли да пренареждате акрилен душ?

Следваща статия

Какво представлява Crista Galli?

You might be interested in …

Какво представлява Crista Galli?

От средната линия на крибриформената плочка нагоре се издава дебел, гладък, триъгълен израстък – crista galli, наречен така заради приликата му с гребен на петел. Дългият тънък заден край на crista galli служи за прикрепване […]

Можете ли да направите спонтанен аборт и все пак да сте бременна с близнак?

Ранният ултразвуков преглед има много предимства, отчасти защото колкото по-рано вие и вашият лекар откриете, че имате повече от едно бебе, за което трябва да се грижите, толкова по-добри грижи ще можете да получите вие […]