7 април 2022

Научете всичко бързо

Expand search form

Можете ли да сложите картон, увит във фолио, във фурната?

Можете ли да сложите картон във фурната

Току-що е пристигнала горещата пица, но всички няма да са готови да ядат още тридесет минути. Какво трябва да направи една майка? Първата реакция на повечето хора е да плъзнат картоните във фурната, за да се уверят, че храната ще остане топла, а коричката – хрупкава! Макар че това е внимателен жест, той поражда въпроса – можете ли да сложите картон във фурната?

Накратко, само защото сте можете да да направите нещо, не означава, че трябва да го направите. Макар че производителите на картонени кутии ще ви кажат, че този материал няма да се запали, докато температурите не надхвърлят 425 градуса, това твърдение е при условие, че фурната ви е в перфектно работно състояние, в нея няма натрупани остатъци от храна и че самият картон няма никакъв допълнителен печат или украса.

Затова винаги е по-добре да сте предпазливи и да поставите пицата върху подходяща тава за печене, за да я запазите топла, освен ако не искате да предизвикате потенциален пожар.

Картонът и фурната – съображения и безопасни алтернативи

Защо не?

Според неотдавнашно проучване, проведено от Националната асоциация за противопожарна защита, всяка година възникват средно 172 900 пожара, които са предизвикани именно от дейности, свързани с кухнята.

Ако се разровите малко по-дълбоко, ще установите, че 9% от тези пожари са причинени от неправилна употреба на материали, а други 9% се дължат на това, че източникът на топлина е твърде близо до горими материали. Това са над 31 000 пожара, които биха могли лесно да бъдат избегнати!

Въпреки че всички сме съгласни, че една от основните цели на храната за вкъщи е удобството да не се налага да почиствате след хранене, наистина ли си струва да рискувате да нанесете неопровержими щети на дома си, както и да застрашите живота на семейството си, за да избегнете миенето на една малка тава за готвене?

Колко горещо е твърде горещо?

Повечето кутии за пица са изработени от гофриран картон. Това по принцип означава, че материалът на кутията е с оребрена вътрешност, за да се създаде по-добра изолация за храната вътре. Температурата на запалване на този вид картон е 427 градуса .

Следователно е подразбира се че ако настроите фурната на 200 градуса, за да поддържате храната топла в кутията, или ако приготвите замразена пица на по-топла температура от 425 градуса, няма да има проблем.

Подобно на научен експеримент обаче е важно да се вземат предвид ВСИЧКИ променливи. Подреждате ли няколко кутии във фурната? Почиствали ли сте фурната наскоро? Нова или използвана е фурната? Има ли отпечатано лого на компанията върху кутията? Оставяте ли я за десет минути или за един час? Има ли мазнина от пица върху картона? Има ли вътре пластмасова подложка или приспособление за съхранение на пица?

Това са все фактори, които биха могли да играят роля за запалването на пожар във фурната. Твърденията, че можете безопасно да поставяте картон във фурната, не отчитат всички факти. Вместо това те отчитат само това, което експертите са установили въз основа на експерименти, проведени в контролирани среда.

Разбира се , ако имате чисто нова фурна и поставите в нея едно единствено парче обикновен картон без храна, мастило или остатъци по него, вероятно ще отнеме известно време, докато се запали. За съжаление, вероятно няма да разполагате с условията на тестова кухня, което означава, че се нуждаете от друго решение.

Други причини да кажете “не” на картона и готвенето

Картонът е фантастичен за транспортиране, но готвенето върху този материал може да доведе до овлажняване на хрупкавата коричка. Освен това той може да придаде специфичен вкус на храната, който може би не сте искали да бъде част от вашата поръчка. Използването на предмети, предназначени за печене, е важно за запазване на целостта на пицата и вашата безопасност!

Алтернативи на поставянето на картон във фурната

Когато възникне случай, в който трябва да запазите храната топла или да изпечете нещо, което първоначално е било поставено на картонена плоча, винаги е най-добре да го прехвърлите върху предмет, който е предназначен да издържа на високи температури.

Възможностите ви могат да включват метална тава за печене, силиконова облицовка за фурна, камък за пица, тиган за пица или просто можете да го плъзнете директно върху решетката! За тези хора, които са непреклонни в стремежа си да избегнат съдовете, помислете дали да не хвърлите алуминиево фолио върху някой от тези кухненски инструменти, за да осигурите лесно почистване!

И накрая, за любителите на пица има още две алтернативи, които не изискват почистване. И са за многократна употреба. Първата е да инвестирате в собствена изолираща торбичка за пица .

Тя е работила за шофьорите на доставки почти през последните четиридесет години . Ако възнамерявате да я използвате редовно, това е изненадващо достъпно решение! Ако обаче този вариант е прекалено екстра за вашия вкус, тогава просто вземете одеяло и го увийте около кутията при пристигането.

пица

Пожарна безопасност: Поставяне на картон в печката

Дори и най-внимателните хора могат да предизвикат пожар в кухнята. Ето защо е наложително да предприемете няколко стъпки, за да подготвите себе си и дома си в случай на извънредна ситуация.

Първо, винаги учете децата си колко е важно да държат запалими предмети далеч от всякакви източници на топлина. Те могат да включват картон, кърпи за съдове и хартиени кърпи, и др. . След това имайте работещ пожарогасител на една ръка разстояние! Това може да гарантира, че ако възникне пожар, ще можете да го потушите бързо. Не забравяйте да отделите време, за да разгледате как да използвате това устройство.

Също така обсъдете с децата си различните видове пожари, които могат да възникнат в кухнята. Важно е да се отбележи, че водата не винаги е най-добрият метод за гасене на някои видове пламъци. Пожарите от мазнини всъщност се влошават с вода. Вместо това трябва да го задушите с капак за готвене или с дебела, влажна кърпа. Содата за хляб и солта също са други решения.

Освен това, ако готвите, храната никога не трябва да се оставя без надзор и винаги трябва да се реагира на разливите в момента, в който се появят. Съставки като брашно, чесън и бекон са изключително запалими.

Освен това дезинфекциращият спрей, който използвате за почистване на плотовете, също може да бъде бързо запалимо средство. Помислете за почистване с предмети, които имат по-малък шанс да се запалят, например с добрите стари сапун и вода!

Свързани ръководства

Често задавани въпроси

Може ли картонът да се възпламени спонтанно, ако го сложа във фурната?

Да – Картонът е горим материал, което означава, че може да се възпламени бързо. Това е особено вярно, когато се съчетае с растителни и месни мазнини, като олио за готвене или мазнина за пица.

Това може да се случи дори без наличието на истински пламък. Необходимо е само подходящо ниво на топлина. Затова никога не слагайте картон във фурната, независимо колко ниска е температурата.

Можете ли да поставяте картон, увит в алуминиево фолио, във фурната?

Ако сложите лепенка върху рана от куршум, това ще реши ли проблема? За съжаление не. Затова, както беше споменато по-горе, най-добре е да избягвате да поставяте картон във фурната. Можете обаче да използвате алуминиево фолио върху лист за бисквити или камък за пица.

Мога ли да сложа кутиите за пица във фурната, за да ги запазя топли, ако фурната е изключена?

Въпреки че този метод няма да запази пицата в перфектното състояние, в което е пристигнала, той е най-сигурният вариант за поддържане на храната топла и без опасност от пожар. Само не забравяйте да я извадите, преди да включите фурната, за да печете нещо друго!

Можете ли да приготвяте продукти в картонен контейнер в микровълнова фурна?

И да, и не! Ако поставяте картонен контейнер в микровълновата фурна за кратък период от време, това би трябвало да е добре при внимателно наблюдение. Ако обаче контейнерът има восъчно или водоустойчиво покритие, мастилени знаци, лепило, пластмаса или метал, винаги трябва да прехвърлите храната в съд, подходящ за микровълнова фурна.

Заключителни мисли

Безопасността в кухнята е наложителна. Ако инициативата ви е да запазите храната топла и да избегнете последващо измиване на чиниите, инвестирайте в тиган или камък за пица. След това го увийте в алуминиево фолио и прехвърлете пицата в този безопасен за фурната инструмент, преди да я поставите във фурната. Накрая задайте температура между 140 и 200 градуса.

По-ниските температури са идеални, ако възнамерявате да оставите храната за известно време. В противен случай тя ще започне да изсъхва бързо. Експертите препоръчват максимален срок от два часа, но най-добре е по-малко..

Въпреки че може да изглежда изкушаващо да прескочите тези стъпки, е необходимо само малко разсейване и подходящи съставки, за да може искрата да запали голям пожар. Не забравяйте никога да не оставяте храна без надзор, дори ако само я затопляте. Накрая, и най-важнотодецата имитират навиците на своите родители. Следователно, ако използвате опасни практики в кухнята, те ще ги последват. Пазете картона от фурната!

Хайди е съпруга, майка, собственик на Нюфи, писател и метеоролог. Родена е и е израснала в Тексас и работи в телевизионната индустрия повече от десетилетие.

Може да се интересувате и от темите

Може ли картонът да влезе във фурната, увит във фолио?

Залепете алуминиево фолио отвътре и отвън на картонената кутия, като я облицовате изцяло, за да създадете фурната си. Измислете предметите, които ще се готвят, също увити във фолио или в тави за печене, както биха били в пещта.

Мога ли да увивам картон в алуминиево фолио?

Издърпайте парче фолио/пергаментова хартия, което може да се изнамери около картона няколко пъти. Поставете картона върху фолиото и го увийте.

Добре ли е да се поставя картон във фурната?

Повечето картони са направени от рециклирана хартия, което означава, че не е добра идея да ги печете във фурната. Топлината може да доведе до запалване на картона и пламъците да се разпространят върху храната ви. Освен това изпаренията от горящия картон са токсични и опасни за вдишване.

Безопасно ли е да се готви с алуминиево фолио във фурната?

Алуминиевото фолио е безопасно за поставяне във фурната, което го прави чудесно за облицоване на листове за печене. Но не се препоръчва използването на фолио за облицоване на дъното на фурната, за да се улавят разливи и капки.

Как да си направите домашна фурна от картонена кутия?

Как се готви в картонена кутия – направи си сам слънчева фурна – Видеоклип №1 | Време за начало – 1:21

При каква температура гори картонът?

Картонът не се запалва, докато температурата не достигне над 400 градуса. Но за да сте сигурни, препоръчваме да поддържате температурата на нагревателя при предложената настройка от 170. Ако искате да я увеличите малко повече, това е добре.

При каква температура се запалва картонът?

Картонът не се запалва, докато температурата не достигне над 400 градуса. Но за да сте сигурни, препоръчваме да поддържате температурата на препоръчителната стойност от 170.

Какво се случва, ако печете пица върху картон?

За да гарантирате безопасността на всички, въздържайте се от печене или претопляне на пица върху картон. Когато приготвяте пицата си с картон върху нея, или пицата ви ще бъде хрупкава и вкусна, без да изгори картонът, или картонът ще пуши неимоверно и дори ще се запали, което ще провали вашата вечер с пица.

При каква температура картонът се запалва?

Безопасността на първо място, нали? Картонът не се запалва, докато температурата не достигне над 400 градуса. Но за да сте сигурни, препоръчваме ви да поддържате температурата на нагревателя на препоръчителната настройка от 170. Ако искате да я увеличите малко повече, това е добре.

Токсично ли е алуминиевото фолио при нагряване?

Опасностите при готвене с алуминиево фолио възникват, когато то се нагрее до високи температури. Проучване, публикувано в International Journal of Electrochemical Science, установява, че отмиването от алуминиевото фолио може да доведе до неприемливо високи нива на замърсяване на храната с алуминий.

Можете ли да получите отравяне с алуминий?

Алуминиево отравяне се получава, когато човек погълне или вдиша в организма си високи нива на алуминий. Алуминият е най-разпространеният метал в земната кора. Той присъства в околната среда в комбинация с други елементи като кислород, силиций и флуор.

Можете ли да затопляте храна в картон?

Да, можете да затопляте храна в картонена кутия, но трябва да го правите умерено. Това означава, че претоплянето трябва да се извършва за ограничено време.

Може ли да се приготвя пица върху картон?

За да се гарантира безопасността на всички, въздържайте се от печене или претопляне на пица върху картон. Когато приготвяте пицата си с картон върху нея, или пицата ви ще бъде хрупкава и вкусна, без да изгори картонът, или картонът ще дими неимоверно и дори ще се запали, което ще провали вашата вечер с пица.

Ще се запали ли хартията във фурната?

Да, принтерната хартия ще изгори във фурната, ако температурата е достатъчно висока, точно както всеки друг вид нормална хартия.

Може ли нещо да се запали от топлина?

Да. Трите необходими компонента за пожар включват гориво, въздух и топлина. Не е уточнено, че топлината трябва да е искра. За огъня е необходим и четвърти елемент – непрекъсната верижна реакция.

Предишна статия

Можете ли да пренареждате акрилен душ?

Следваща статия

Какво представлява Crista Galli?

You might be interested in …

Какво означават 4 точки в текстовите съобщения?

Какво означават 4 точки в текст? Означава “ще видим, край на дискусията за момента”. Какво означават няколко точки в текстовия текст? Елипсата , …, или (като единичен глиф) …, известна неофициално и като точка-точка-точка, е […]

На колко години е латинският език?

Една непочтителна, но вярна хронология от Тимъти Дж. 753 Г. ПР.Н.Е. Традиционната дата на основаването на град Рим от Ромул – измислен герой, който убил своя брат близнак Рем, населил града си с избягали затворници […]

Излизат ли стъклените плочки от мода?

Познат елемент в много домове, независимо дали са старинни, или модерни, е използването на стъклени плочки за метрото. Това е правоъгълна, подобна на тухла, обикновено полирана плочка, която обикновено се използва в кухни, бани и […]