30 март 2022

Научете всичко бързо

Expand search form

Можете ли да сложите торта с фондан в хладилника?

Трябва да направя торта (състояща се от 3 торти) за някого, но няма как да украся и трите торти в един и същи ден. Колко време може да престоят тортите, покрити с фондан, или могат да се съхраняват в хладилник?

НЕ съхранявайте в хладилник торта, покрита с фондан, тъй като ще привлече влага и ще превърне фондана в небрежна каша.

Тортата, покрита с фондан, ще се справи добре, ако използваните от вас пълнежи не трябва да се съхраняват в хладилник.

Според мен фонданът всъщност запазва тортата по-свежа, тъй като действа като пластмасова обвивка, която не позволява на въздуха да проникне до тортата отдолу.

Аз съхранявам тортите си с фондан в хладилник през цялото време. Единственият проблем, който имам, е, когато охлаждам тортите си в хладилника на моята търговска кухня, който е с висока влажност, в който случай поставям тортите си в картонена кутия и тогава всичко е наред. Кутията помага да се абсорбира влагата.

Правя по 2-3 сватбени торти седмично и съхранявам в хладилник всяка една от тях и никога не бих си помислила да не ги съхранявам в хладилник.

Никога не охлаждам тортите си. Някои казват, че можете да охлаждате торти, покрити с фондан, а други – че не трябва. Аз съм с мнението “не”.

Охлаждала съм както торти, покрити с фондан, така и торти с акценти от фондан и не съм имала абсолютно никакви проблеми с фондана. Просто трябва да решите какво работи за вас.

Аз лично не съм имала проблем с поставянето на торти с покритие от фондан и декорация в хладилника. Също така ми се стори интересно да видя как Бъди от “Шефът на тортите” поставя готовите си торти с фондан в хладилник.
Единственото нещо, което забелязах, е, че една торта, която сложих в хладилника, след това извадих, след това отново сложих и след това извадих, изглеждаше суха и предположих, че е от многократната смяна на температурата. Затова сега я оставям в хладилника само веднъж и работя по този график. HTH

Декораторите по телевизията наистина съхраняват в хладилник тортите си от фондан.

Първоначално публикувано от ladyonzlake

Гледайте внимателно. декораторите по телевизията наистина охлаждат тортите си с фондан.

Да. Но те имат хладилници с контролирана влажност.

Повечето домашни хладилници работят чудесно и са с ниска влажност. Това са търговските хладилници, с които трябва да внимавате, и както казах по-рано. ако използвате търговски хладилници, поставете тортите си в запечатана картонена кутия. тя върши чудеса!

Винаги съм охлаждала тортите си от фондан в домашния си хладилник без специален контрол на влажността. Няма никакви проблеми. Ако вали дъжд и нивото на влажност се повишава, тогава хладилникът е най-доброто място за тортата. Гледам всички предавания за торти и те поставят готовите торти в хладилника. Обичам обаче обратната връзка. Много интересно.

Добавете ме в списъка на хладилниците. Установих обаче, че търговските фондани или рецептата на Мишел Фостър се съхраняват в хладилник по-добре от обикновения ММФ. Мисля, че съм направила само две торти с фондан, които не са отишли в хладилника.

Въпреки това прочетох тук публикация от човек, който живее там, където е изключително влажно, и казва, че съхраняването в хладилник е катастрофално. Аз живея близо до океана в СоКал, така че може да е влажно, но не е непоносимо влажно, така че не съм имала този проблем. Най-лошото, което ми се е случвало, е фонданът да запази блясъка си, но никога не съм губила украса, нито пък се е разтапял на каша. Съветите по-горе за използването на кутия за торта са страхотни – тя е пореста, така че въздухът може да циркулира, но влагата може да излезе.

Най-добрият начин да разберете какво работи във вашето географско положение е да изпечете малка тестова торта и да я сложите в хладилника.

Не се изненадвайте, че през топлите месеци, когато извадите тортата с фондан от хладилника, тя ще се “изпоти” малко. Просто я оставете и тя ще се изпари и ще стане перфектна.

Този уикенд замразих една причудлива торта от фондан и тя се получи чудесно. Използвах Satin Ice, който се съхранява добре в хладилник. Други марки фондан може да не се съхраняват толкова добре. Моят Satin Ice искаше да се напука, а охлаждането на тортата предотврати напукването.

Аз охлаждам всяка от тортите си, използвам ММФ. Никога досега не съм имала проблем! След като ги извадите, по тях се появява влага, но тя изчезва, след като са престояли известно време. Просто гледам да не докосвам тортата и да не оставям отпечатъци от пръсти, докато е влажна.

Винаги прибирам тортите си в хладилника, след като са готови, и най-често ги покривам с ММФ. Веднъж направих грешката да сложа тортата във фризера за малко и отвън се получи много влага. Оставих я настрана и тя се получи добре, след като цялата влага се изпари. Никога не съм имала проблеми с хладилника. Успех. HTH.

През цялото време съхранявам в хладилник тортите си, покрити с фондан, без никакви проблеми или кондензация, С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА ТОПЛИТЕ МЕСЕЦИ. Тогава това е категорично забранено.

Аз винаги го правя. Използвам крайния ММФ на Ронда. Никога не съм имала проблеми. Но аз също живея в много сух климат (Колорадо.) Може би това е причината??

Бих предложила да опитате с малка торта , преди да сложите цялата торта в хладилника.

Живея в Индиана и съм имала кошмарни проблеми с MMF и Wilton в хладилника.

Фонданът е добре, докато не го извадите, след което започна да капе на локвички по плота. Беше ужасно да гледам как трудът ми се плъзга по тортата.

Мислех, че е общоизвестно, че тортите, покрити с фондан, НЕ трябва да се съхраняват в хладилник.

Но след като прочетох отговорите, предполагам, че това е като всичко останало, свързано с декорацията на торти. Всеки има свой собствен начин, така че трябва да намерите това, което работи за вас.

Аз също винаги съхранявам в хладилник всичките си торти и всички те са покрити с фондан. Трябва да са, защото всички мои пълнежи и глазури са нетрайни. Използвам Satin Ice или MFF и двете работят чудесно. Ако фонданът не можеше да се съхранява в хладилник, никой нямаше да предлага торти с фондан, които са нетрайни.

[quote=”Larkin121″]Аз също винаги съхранявам в хладилник всичките си торти и всички те са с фондан. Трябва да бъдат, защото всичките ми пълнежи и глазури са нетрайни. Използвам или MFF и двете работят отлично. Ако фонданът никога не можеше да се съхранява в хладилник, никой нямаше да предлага торти, покрити с фондан, които са нетрайни.[/quote

Абсолютно си прав. Не че не можеш, а че е най-добре, ако не ти се налага. Със сигурност не съм експерт, но обръщам внимание на експертите и когато хора като Leah_S и Indydebi казват, че НЕ съхраняват в хладилник нито една от тортите си, съм склонна да правя нещата както те предлагат, защото ценя мнението им. Сигурна съм, че те знаят повече, отколкото аз някога ще знам. Спомням си един пост на Leah_s, в който тя казваше, че има твърде много варианти за нетрайни пълнежи, за да използваме тези, които са. Това е просто лично предпочитание, когато се стигне до него

Първоначално публикувано от Larkin121

Аз също винаги съхранявам в хладилник всичките си торти и всичките са с фондан. Трябва да бъдат, защото всичките ми пълнежи и глазури са нетрайни. Използвам или MFF и двете работят отлично. Ако фонданът никога не можеше да се съхранява в хладилник, никой нямаше да предлага торти, покрити с фондан, които са нетрайни.[/quote

Абсолютно си прав. Не че не можеш, а че е най-добре, ако не ти се налага. Със сигурност не съм експерт, но обръщам внимание на експертите и когато хора като Leah_S и Indydebi казват, че НЕ съхраняват в хладилник нито една от тортите си, съм склонна да правя нещата както те предлагат, защото ценя мнението им. Сигурна съм, че те знаят повече, отколкото аз някога ще знам. Спомням си един пост на Leah_s, в който тя казваше, че има твърде много варианти за нетрайни пълнежи, за да използваме тези, които са. Това е просто лично предпочитание, когато се стигне до него

Наистина?! Почти няма пълнежи за драскане, които да можете да приготвите и които да не се нуждаят от охлаждане. Мусове, вариации на SMBC/IMBC, извара, плодови пълнежи, сладкарски кремове. Единственото нещо, за което се сещам, че може да се използва, което не изисква охлаждане, са пълнежите в ръкави, готовите кутии с пудинг, които не се предлагат в хладилник, и американски маслен крем.

Убедена съм, че много опитни собственици на фирми и сладкари използват много нетрайни пълнежи и фондан върху тях.

Може да се интересувате и от темите

Как се съхранява торта с фондан?

За да съхранявате фондан, покрийте го с тънък слой шорткент, увийте го плътно в найлоново фолио, след което го поставете в херметически затворен съд. Съхранявайте на стайна температура. Преди нанасянето на фондана тортата трябва да се покрие леко с глазура или маслена глазура, за да се получи гладка повърхност.

Как се съхранява торта с фондан през нощта?

Съхраняване на торти от фондан За да съхранявате тортата през нощта, поставете я в херметически затворен съд на стайна температура в хладна и суха среда. Преди да я поставите в контейнера, можете дори да я покриете със слой найлоново фолио, за да я предпазите от изсъхване.

Ще изсъхне ли фонданът в хладилника?

Фонданът ще се втвърди, когато е изложен на въздух, но колко бързо ще се втвърди, зависи от влажността и температурата на въздуха. Не можете да поставите торта от фондан в хладилник или фризер, защото ще привлече влага. Когато я извадите, тя ще се разтопи и ще стане лепкава и ще загуби изчистения си професионален вид.

Колко време фонданът остава добър в хладилника?

Консумирайте тортата с фондан в рамките на 2 до 4 дни. Ще обсъдим също така какво се случва, когато съхранявате в хладилник или замразявате торта от фондан, и ще предоставим няколко съвета за съхранение на фонданова глазура, която да използвате за украса на торти.

Какво се случва, когато съхранявате фондан в хладилник?

Тортите с фондан ще повяхнат, когато се извадят от хладилника, защото върху глазурата се образува конденз и отслабва пастообразната консистенция на фондана. Ако трябва да съхранявате торта от фондан в хладилника, защитете я от студения въздух, като я увиете с фолио и поставите тортата в херметически затворен контейнер.

Ще се втвърди ли фонданът в хладилника?

Фонданът се втвърдява, когато е изложен на въздух, но колко бързо ще се втвърди, зависи от влажността и температурата на въздуха. Не можете да поставите торта от фондан в хладилник или фризер, защото ще привлече влага. Когато я извадите, тя ще се разтопи и ще стане лепкава и ще загуби изчистения си професионален вид.

Ще омекне ли фонданът в хладилника?

Фондантът е съставен предимно от захар. Захарта се топи, ако влезе в контакт с влага. Тя не се топи, когато е студена, така че температурата на хладилника не е нещото, което предизвиква потенето на фондана.

Ще се втвърди ли фонданът в хладилника?

Фонданът ще се втвърди, когато е изложен на въздух, но колко бързо ще се втвърди, зависи от влажността и температурата на въздуха. Не можете да поставите торта от фондан в хладилник или фризер, защото тя ще привлече влага. Когато я извадите, тя ще се разтопи, ще стане лепкава и ще загуби чистия си професионален вид.

Втвърдява ли се фонданът в хладилника?

Фондантът ще се втвърди, когато е изложен на въздух, но колко бързо ще се втвърди, зависи от влажността и температурата на въздуха. Не можете да поставите торта от фондан в хладилник или фризер, защото ще привлече влага. Когато я извадите, тя ще се разтопи и ще стане лепкава и ще загуби изчистения си професионален вид.

Омеква ли фонданът в хладилника?

Тортите, украсени с фондан, обикновено не се съхраняват в хладилник, защото фонданът привлича влага, която го размеква. Вашата торта със сигурност може да стои на плота (най-безопасното място), както и тортата с ганаш. Захарите в тортата, фонданът и ганшът действат като консерванти и запазват свежестта на тортата.

Колко време ще издържи фонданът в хладилника?

Например, ако в ястието има пресни плодове, е важно този продукт да се съхранява в по-хладна среда, а не на стайна температура. Имайки предвид това, ако съхраняването на стайна температура не е възможно, можете да съхранявате десерта си с фондан в хладилник до 3 дни.

Предишна статия

Добри ли са електрическите душове?

Следваща статия

Какво означава да се забиеш и да се изплъзнеш на глината?

You might be interested in …