1 април 2022

Научете всичко бързо

Expand search form

При каква температура се изпича бисквитената керамика?

Много хора използват определена температура (конусно число) за изпичане на бисквитени съдове по навик, но не и защото са се замислили за това. И така, кои са различните фактори, които трябва да вземете предвид, за да решите при каква температура да изпичате изделията си?

Стратегиите, свързани с ниския и високия огън, всъщност са противоположни.

Нисък огън: При ниския огън температурата на бисквитения съд обикновено е по-висока от температурата на изпичане. Например повечето търговски глазури препоръчват изпичане на бисквитена маса до конус 04, а на глазура – до конус 06 (което е по-хладно). Причината за това е да се гарантира, че всички въглеродни и други материали в глината ще изгорят по време на изпичането на бисквитената маса. Ако изпичате глазурата на по-висока температура от тази на бисквитената, е възможно повече въглерод да изгори по време на изпичането на глазурата, което ще доведе до появата на мехури в глазурата, които няма да имат време да заздравеят.

За някои глини това не е проблем. Съдържанието на въглерод в глината е ниско или се изчерпва рано. Заради удобството да се изпича бисквит и глазура в една и съща пещ, винаги съм изпичала бисквита при Конус 06, а глазурата – при Конус 06. Не съм имал никакви проблеми. Но съм чувала, че и други хора са имали проблеми, така че това е възможно.

Друга причина, поради която изпичането на бисквитени изделия при нисък огън се извършва по различен начин от това при висок огън, е, че глазурата обикновено се нанася с четка или гъба, а не се потапя. Така че количеството глазура, което добавяте, не зависи толкова от порьозността на глината, колкото от начина, по който я нанасяте с четка.

Високотемпературно изпичане: Различните хора имат различни стратегии тук, но като ги разберете, ще можете да вземете информирано решение.

Първият принцип е, че искате да бисквите ниско, така че изделието все още да е много поресто и да може да абсорбира глазури.

Вторият принцип е, че трябва да се използва достатъчно гореща глазура, за да не попие твърде много глазура, която да е твърде гъста или да доведе до разпадане на изделието. Всъщност това е основната причина изобщо да се прави бисквитена глазура.

Така че между тези две крайности трябва да изберете температурата на изпичане. Установих, че повечето грънчари изпичат бисквитени съдове някъде между конус 010 и конус 04, като най-често се използва конус 06-08.

ПЛЮСОВЕ И МИНУСИ В ГОРНАТА ЧАСТ

При конус 04 може да имате проблеми с това, че гърнето не попива достатъчно глазура. Това е особено вярно, ако правите наслояване на глазурата. Въпреки това изделията са по-здрави, когато са изпечени до конус 04. Така че има по-малък шанс за дунктиране (напукване) по време на охлаждането, което може да бъде голям проблем при големи или порцеланови изделия. Освен това ще сте изгорили повече от въглените, което може да доведе до по-добри резултати с някои глини и глазури.

Ако правите бисквит до конус 04, трябва да използвате глазури с по-гъста консистенция. Това може да е полезно, защото по-гъстите глазури не се утаяват толкова бързо. Въпреки това, въпреки че глината е по-здрава (по-устойчива на счупване), когато се бисквите при по-висока температура, тя всъщност е по-чувствителна към термичен шок, защото е по-малко пореста и по-малко гъвкава. Затова, когато правите Raku, може да искате да бисквите при по-ниска температура, за да имате по-голяма устойчивост на термичен шок. Правилното глинено тяло обаче ще се погрижи и за това, така че ако използвате правилната глина, това не е проблем.

ПЛЮСОВЕ И МИНУСИ В НИСКИЯ КЛАС

При конус 010 или по-ниска стойност изделието може да абсорбира твърде много глазура и е по-малко здраво (по-лесно е да се напука случайно при боравене и е по-вероятно да се напука от дундуркане по време на охлаждане), но е по-устойчиво на термичен шок.

И ТАКА, КАКВО ДА ПРАВИМ?

Ако вече използвате определена температура за бисквитена глазура и тя изглежда работеща, няма нужда да я променяте. Всъщност, ако го промените, може да се наложи да коригирате дебелината на глазурите си.

Ако не разполагате с температура за бисквитена глазура или ако сменяте глината, най-добрият съвет е да започнете от конус 08 до конус 06. Оттам нататък можете да регулирате нагоре или надолу, като използвате принципите, описани по-горе. Някои конкретни индикации, че трябва да промените температурата на бисквитената глина, са: Ако бисквитеното ви изделие не абсорбира добре глазурата, така че глазурата седи на върха на съда дълго време, без да изсъхва, опитайте да бисквите на по-ниска температура. Ако по време на изпичането на глазурата глината ви се раздува, опитайте да повишите температурата на изпичане на бисквит, за да изгорите повече въглероден материал в глината.

И не се притеснявайте твърде много за това. Повечето глини и глазури имат доста широк диапазон, в който ще работят добре.

Изпробвайте новопридобитите си знания за изпичане на бисквит с нашия огромен избор от пещи.

Регистрирайте се и спестете

Абонирайте се за нашия бюлетин и никога не пропускайте разпродажби, съобщения за нови продукти и много други неща!

Може да се интересувате и от теми

Колко горещ е огънят за бисквити?

между 900 и 1100 градуса по Целзий
При изпичането на биск обикновено се достига температура между 900 и 1100 градуса по Целзий. Изпичането на биск е много бавно постепенно изпичане, като обикновено се изпича с не повече от 100 С на час. Ако в ранните етапи на изпичането на биск изкачването или рампата на изпичането са твърде бързи, произведението може да се напука или взриви.

При каква температура изпичате порцелана за бисквит?

Изпичането на биск трябва да бъде при 1000 – 1060 градуса С, последвано от изпичане на глазура при по-висока температура, при която едновременно узряват и глината, и глазурата. Алтернативно, изпечете бисквитения съд над по-ниската температура на изпичане на глината, след което изпечете глазурата до температурата на изпичане на избраната глазура.

Какво се случва, ако изпечете бисквитения огън твърде високо?

Колкото по-висока е температурата на бисквитеното изпичане, толкова по-трудно е да се глазира. Причината за това е, че керамиката става по-малко пореста, когато се изпича при по-високи температури. Ако изпичате глина с ниска степен на изпичане до конус 6, керамиката може или да стане много плътна и крехка.

При каква температура отваряте пещта за бисквит?

Изчакайте, докато пещта се охлади под 125°F, за да отворите капака. Ако го отворите твърде рано, глазурата може да се напука и вече няма да е безопасна за храната, тъй като в малките пукнатини могат да се развият бактерии.

Конус 04 ли е по-топъл от конус 06?

И така, кои са различните фактори, които трябва да се вземат предвид при вземането на решение колко горещо да се изпича изделието ви? Нисък огън: При ниския огън температурата на бисквитения съд обикновено е по-висока от температурата на изпичане. Например повечето търговски глазури препоръчват изпичане на бисквитена маса до конус 04, а на глазура – до конус 06 (който е по-студен).

При каква температура се изпича конус 06?

Таблица за преобразуване на температурата на конуса
Конус Температура при 108F/час Видове изделия и глазури
05 1888
06 1828 Бисквита, ниска глазура
07 1789 Глазури от червената фамилия

Мога ли да отворя пещта си при 400 градуса?

Не е необичайно за грънчарите да започнат да отварят пещта си при 500F или дори по-високи температури. Някои грънчари изваждат тапите от отворите за гледане при около 700F. След това, когато температурата спадне до около 400 °F, те счупват капака на пещта и го отварят на един сантиметър.

Колко време отнема изпичането на бисквит?

За средната електрическа пещ температурата на бисквитените изделия обикновено се достига от три до осем часа, след като пещта се включи на висока температура. Контролерът или седящият в пещта трябва автоматично да изключат пещта.

Мога ли да изпичам бисквит до конус 5?

Изгаряне на пещта – глинени тела за високо изпичане С глинено тяло за изпичане на конус 5, изпечете зелените изделия до биск на бавна скорост 04, след това на средна скорост за изпичане на конус 5 за глазурата. Глинено тяло с конус 6 – изпечете зелените изделия до бисквит на 04 бавна скорост, след което на средна скорост на конус 6 за изпичане на глазурата.

Можете ли да изпичате бисквит 2005 г.?

Най-разпространената температура за изпичане на керамика на биск е конус 06 – 04. Това се равнява на около 1830 – 1940F (999-1060C). Грънчарите обаче изпичат бисквитени съдове и при други температури.

Колко горещо е изпичането на конус 05?

Номер на конуса Конуси Orton Крайната температура в градуси F при скорост на рампата от 27 градуса F/час Конуси Orton Крайната температура в градуси F при скорост на рампата от 108 градуса F/час
04 1915 1945
05 1870 1888
06 1798 1828
07 1764 1789

Могат ли пещите да експлодират?

Когато температурата на пещта се повиши, въздушните джобове се запълват с водни пари, които повишават налягането, тъй като водата се превръща в пара. Налягането на парата предизвиква експлозия на глината отвътре. Ако глината е 100% суха отвътре и отвън в момента, в който достигне температурата на кипене, рискът от експлозия е нулев.

Колко време отнема изпичането на бисквит?

При средностатистическата електрическа пещ температурата на бисквитените изделия обикновено се достига от три до осем часа след включването на пещта. Контролерът или седящият в пещта трябва автоматично да изключат пещта.

Каква е температурата на конус 08?

Таблица за преобразуване на температурата на конуса
Конус Температура при 108F/час Видове изделия и глазури
06 1828 Бисквита, ниска глазура
07 1789 Глазури от червената фамилия
08 1728

При каква температура изпичате керамиката?

1 800 F до 2 400 F.
В съвременните общества керамиката и тухлите се изпичат в пещи при температури от 1800 F до 2400 F. Повечето от обикновените глини като показаната тук вляво глина, които се намират в задните ни дворове, започват да се деформират и да се топят, ако се изпичат при температура по-висока от около 1900 F. Съвременните тоалетни се изпичат от глина, която има по-малко замърсители.

Предишна статия

Чупят ли се лесно гранитогресните плочки на открито?

Следваща статия

Колко опасни са газовите печки?

You might be interested in …

Можете ли да пораснете с 3 инча след 16 години?

Всъщност растежът на мъжете не завършва преди 23-25 години в зависимост от семейството. Обикновено мъжете продължават да увеличават ръста си до 20 години. Имах брат, който порасна с два сантиметра след 21 години. Така че […]

Каква е разликата между линейка и амбулант?

Линейката съществува от поколения. В отговор на лошите медицински условия по време на войната на Франция с Австрия и Прусия през 1792 г. Доминик-Жан Лари разработва конски линейки, които остават с армията и позволяват лечение […]

Какво е точното противоположно на лилавото?

Какво е точно обратното на лилавото? блестящо блестящо весело зачервено щастливо лъчезарно розово. Кой цвят е противоположен на лилавия? Докато допълващите цветове на лилавото са зелено и жълто, няма да сгрешите с неутрално сиво. Какво […]