5 април 2022

Научете всичко бързо

Expand search form

Трябва ли полимерната глина да се огъва след изпичане?

Трябва ли полимерната глина да се огъва след изпичане?

Видео #489: Зависи от дебелината, но да, полимерната глина остава донякъде гъвкава.

Теми, обхванати в това видео:

 • Много често срещан въпрос за начинаещи пекари.
 • Нормално ли е полимерната ми глина да продължава да се огъва след печене?
 • Помощ… направих ли нещо погрешно?
 • Полимерната глина не е като обикновената глинена глина, която се втвърдява като камък.
 • Полимерната глина, като Premo Sculpey например, остава гъвкава след изпичане, особено когато е тънка.
 • В това видео показвам образци от изпечена полимерна глина с различна дебелина и ги огъвам, за да покажа каква гъвкавост трябва да очаквате.
 • Дебелина 2-3 карти за игра = много гъвкава.
 • 6-8 игрални карти = леко гъвкави.
 • 14-16 карти за игра с дебелина = много гъвкави.
 • Температурата може да повлияе на гъвкавостта. Хладни температури = по-твърди. Топли температури = по-гъвкави.
 • Някои покрития влияят на твърдостта, други – не.
 • Тънкото гъвкаво покритие като Aleene’s Jewelry Gel няма да направи изделието по-твърдо.
 • Дебелите смолни покрития като UV Resin Lisa Pavelka’s Magic Glos ще направят изделието много по-твърдо.
 • Краткият отговор на въпроса “Трябва ли да се огъва?” е: “Да.” Зависи от дебелината колко ще се огъне.
 • Свързан видеоклип: Гел за висулки на Алена
 • Свързан видеоклип: Как да се сдобиете с бижута за бижута за пайети? Използване на UV епоксидна смола върху полимерна глина
 • Свързан видеоклип: Урок за люспи на русалка

Имате ли предложения за видеоклипове със съвети, техники или продукти, за които бихте искали да научите повече? Споделете с мен в раздела за коментари по-долу!

Моята цел е да ви помогна да научите по-бързи и по-лесни начини за повишаване на професионализма във вашето изкуство от полимерна глина.

И не забравяйте да дадете на тези видеоклипове палци нагоре кликнете в YouTube, ако са ви харесали. The more Харесва ми видеоклип, толкова по-високо се издига в търсенията. А това означава, че още повече хора ще могат да се присъединят към това пътешествие с полимерна глина през целия си живот.

Освен това, ако се абонирате директно за нашия канал в YouTube, ще получавате известия веднага щом бъдат качени нови видеоклипове. За да се абонирате, кликнете тук… Полимерна глина – трябва ли да е гъвкава след изпичане? Бутонът за абонамент се намира в горната част на страницата в YouTube.

Очакваме с нетърпение да се свържем с вас!

Синди Лиц ПодписПреподавател по полимерна глина

Коментари

Здравейте, Синди, бих искала да видя видеоклип, който да ми помогне да нанеса UV смолата Магически гланц на Лиза Павелка. Опитвала съм се да го нанеса много пъти, но имам проблеми по ръбовете на висулката, където или се прелива, или не се покрива достатъчно близо. Изглежда добре, преди да го поставя в машината за UV светлина. Освен това се получават много мехурчета, които сякаш не виждам, преди да го сложа. Моля, помогнете! Благодаря, Синтия

Може да се интересувате и от темите

Защо полимерната ми глина е огъната след изпичане?

2. Вашето творение от полимерна глина е все още меко след изпичане. Ако извадите глината от фурната и установите, че тя е все още мека, причините могат да бъдат две: температурата е била твърде ниска или не е печена достатъчно дълго. Проверете точността на фурната си с независим термометър и дайте на изделието още един цикъл на печене.

Как да разберете кога полимерната глина е приключила с печенето?

#3: Как да разберете кога полимерната глина е готова за печене? Когато полимерната глина е втвърдена правилно, охладеното ви парче може да се отбележи, когато натиснете нокът в него, но нокътят ви няма да потъне. Ще бъде трудно да се счупи, но ако е тънко, може да се огъне лесно. То ще се чупи или реже чисто, без да има трошлива текстура.

Как да направите така, че полимерната глина да не се огъва?

Колко гъвкава трябва да бъде полимерната глина? – Дървото на синята бутилка – Видео №1 Така че този вид гъвкавост. Възможно ли е, ако полимерната глина е втвърдена правилно, за да се получиТака че този вид гъвкавост. Възможно е, ако полимерната глина е втвърдена правилно, за да се получи това, трябва да я печете достатъчно дълго и горещо. | Време на започване – 3:44

Гъвкава ли е полимерната маса Sculpey след изпичане?

Полимерната глина, като Premo Sculpey например, остава гъвкава след изпичане, особено когато е тънка.

Защо моята полимерна глина не се втвърдява?

Полимерната ми глина не се втвърдяваше, защото температурата на фурната беше твърде ниска. След като използвах отделен термометър за фурна, можех точно да видя температурата на фурната. Друга причина полимерната глина да не се втвърдява е, че не е била печена достатъчно дълго време.

Може ли да се препече полимерната глина?

Препечената глина може да освободи изпарения, които потенциално могат да замърсят фурната ви, поради което полимерната глина винаги трябва да се пече в специална фурна за глина. Повечето фурни за готвене не са точни, когато става въпрос за температурата, на която сте ги настроили. Затова се уверете, че сте ги тествали правилно, преди да втвърдите вашето глинено изделие.

Можете ли да печете полимерна глина твърде дълго?

По-дългото печене НЯМА да изгори вашата глина. По-дългото печене ще доведе и до по-здрави глинени проекти. Ако глината ви изгаря, температурата на фурната ви е твърде висока. При това по-дългото печене може да доведе до потъмняване на някои цветове на полимерната глина.

Колко време може да престои полимерната глина, преди да се изпече?

Предлага се по-дебелите парчета да се пекат първоначално 15 минути, след това още 5 минути, още 5 минути и т.н. Глината се нуждае от поне 15 минути, за да се втвърди правилно.

Каква глина е гъвкава след изсъхване?

Cosclay® е специализирана, хибридна, пластмасова/каучукова полимерна глина, която ще запази гъвкавостта си след втвърдяване. За разлика от други полимерни глини, уникалната гъвкавост на Cosclay® придава трайно и еластично качество, което е подходящо за безкрайни приложения.

Какво се случва, ако печете полимерната глина твърде дълго?

По-дългото печене НЕ води до изгаряне на вашата глина. По-дългото печене ще доведе и до по-здрави проекти от глина. Ако глината ви изгаря, температурата на фурната ви е твърде висока. При това по-дългото печене може да доведе до потъмняване на някои цветове на полимерната глина.

Какво се случва, ако печете скулптурата твърде дълго?

Да, полимерната глина може да изгори, ако не я печете според инструкциите на опаковката. Подобно на всичко, което бихте изпекли във фурната, ако печете глината прекалено горещо за прекалено дълго време, тя ще изгори.

При каква температура да пека полимерна глина?

Sculpey, загрейте предварително до 275 градуса F (135 C). Печете в продължение на 30 минути на четвърт инч дебелина. Предлага се по-дебелите парчета първоначално да се пекат 15 минути, след това още 5 минути, още 5 минути и т.н. Глината се нуждае от поне 15 минути, за да се втвърди правилно.

Защо моята полимерна глина не е гъвкава?

Ако температурата е твърде ниска, вашата полимерна глина няма да се втвърди правилно. Неправилно втвърдената глина е много слаба и крехка и е податлива на счупване. Някои марки полимерна глина са по-крехки от други. Тези марки се чупят много лесно, дори когато са изпечени правилно.

Защо Sculpey III е лоша?

Ще искате да избягвате следните марки полимерна глина за изработване на бижута. Sculpey III: Тази глина е много мека, така че може да бъде лепкава и да задържа отпечатъци от пръсти. Тя има тенденция да бъде крехка след изпичане, особено когато е тънка.

Как се втвърдява полимерната глина?

Полимерната глина може да се втвърди само чрез изпичане във фурната. В зависимост от вида и марката на полимерната глина температурата, при която трябва да се пече, може да варира от 210° F до 300° F за период до 30 минути.

Предишна статия

Как се отстранява котлен камък от пластмаса?

Следваща статия

Кой е най-опасният полк в индийската армия?

You might be interested in …

Биологично разградим ли е памукът?

Въпреки че понятието “биоразградим” е широко използвано, има много погрешни схващания за това какво всъщност означава. Първо, нека започнем с основните неща: биоразградимостта се отнася до химическото разтваряне на материалите от бактерии или други биологични […]

Мога ли да суша в сушилнята чаршафи от египетски памук?

Когато сте инвестирали в луксозното спално бельо от египетски памук, хавлии или халати, ще искате да ги запазите в отлично състояние възможно най-дълго. Поради тази причина е важно да се грижите за новата си покупка! […]