31 март 2022

Научете всичко бързо

Expand search form

В кой град се произвежда най-много стомана?

Индиана отново е начело на САЩ по производство на стоманаВъздушна снимка на завода на U.S. Steel в Гари (снимка с любезното съдействие на The Times of Northwest Indiana)

Индиана продължава да е начело в страната по производство на стомана. Нашите партньори от The Times of Northwest Indiana съобщават, че през 2020 г. Индиана е произвела 21,6 млн. тона стомана, което е по-малко от 24,7 млн. тона през предходната година, но представлява 27% от производството на стомана в страната.

Лиза Харисън, старши вицепрезидент по комуникациите на базирания във Вашингтон Американски институт за желязо и стомана, казва пред изданието, че Индиана е най-големият щат производител на стомана поне от 1980 г. насам.

Институтът, който представлява стоманодобивната промишленост, твърди, че през миналата година в САЩ са произведени около 78,7 млн. тона стомана, което бележи спад от близо 18% в сравнение с 2019 г. Спадът както в щатските, така и в националните цифри до голяма степен се дължи на пандемията.

През декември базираната в Питсбърг компания U.S. Steel (NYSE: X) рестартира доменната пещ в стоманодобивния си завод Gary Works, която беше изключена няколко месеца по-рано в резултат на пандемията. Компанията заяви, че повечето от служителите, които са били в отпуск поради пандемията, са били възстановени.

През април миналата година ArcelorMittal също така подробно описа плановете си за съкращаване на служители, тъй като е спряла две доменни пещи в стоманодобивния си завод Indiana Harbor в Източен Чикаго. През септември 2020 г. ArcelorMittal продаде имотите си в САЩ, включително стоманодобивните заводи в Индиана, на Cleveland-Cliffs Inc. (NYSE: CLF).

The Times съобщава, че повече от половината от капацитета на доменните пещи в страната е разположен в окръзите Лейк и Портър в северозападна Индиана.

Най-популярни истории

Проект със смесено предназначение за 300 млн. долара, планиран в Плейнфийлд

Фрейзър: централата на Corteva е “огромно потвърждение

Рекламни клипове на Супербоул: Крипто заплата?

Сурак Ентърпрайсис ще изгради проект със смесено предназначение за 50 млн. долара

“Историческото” търсене подхранва растежа на Steel Dynamics

Отбори от Инди ще се състезават в конкурса за изобретения Make48

Перспективи

Реклами на Супербоул: Крипто заплата?

Реклами на Супербоул: Крипто заплата?

Докато мнозина от нас се възстановяват от претоварването с вълнения и нездравословни закуски, може би сте забелязали новак сред рекламните клипове на Супербоул: Криптовалута. Интересно е, че един от участниците в Супербоул LVI също попадна в новините заради ангажимента си да вземе цялата си сезонна заплата в крипто. .

Може да се интересувате и от темите

Кой щат произвежда най-много стомана?

СЕВЕРОЗАПАДНА ИНДИАНА – Индиана продължава да е лидер в страната по производство на стомана. Нашите партньори от вестник The Times of Northwest Indiana съобщават, че Индиана е произвела 21. 6 млн. тона стомана през 2020 г., което е по-малко от 24. 7 млн. тона през предходната година, но представлява 27% от производството на стомана в страната.

Кой град е известен като Стоманения град?

Джамшедпур
Джамшедпур: Градът на стоманата.

Къде се произвежда най-много стомана?

Десетте най-големи страни производителки на стоманаКитай: 831 728 000 тона. Япония: 104 661 000 тона. Индия: 101 455 000 тона. Съединените американски щати: 81 612 000 тона. Русия: 71 491 000 тона. Южна Корея: 71 030 000 тона. Германия: 43 297 000 тона. Турция: 37,524,000 тона.

Кой е важният стоманен град на САЩ?

Питсбърг
Питсбърг е известен както като “Стоманеният град” заради своите над 300 предприятия, свързани със стоманата, така и като “Градът на мостовете” заради своите 446 моста.

Бирмингам ли е стоманеният град?

Бирмингам, Алабама, е основан през 1871 г. в подножието на Апалачите, близо до едно от най-богатите находища на минерали в света. Той е кръстен на Бирмингам в Обединеното кралство – който тогава е център на стоманодобивната промишленост на тази страна.

Къде се намира най-големият стоманодобивен завод в САЩ?

САЩ. Най-големият завод на S. Steel в страната е Gary Works в Гари, Индиана, на брега на езерото Мичиган. В продължение на много години заводът в Гари Уъркс беше най-големият стоманодобивен завод в света и продължава да бъде най-големият интегриран завод в Северна Америка.

Къде се намира стоманената столица на САЩ?

Питсбърг
Добре познат като “Стоманеният град”, Питсбърг отдавна е признат за олицетворение на силата на труда и капитала, подчертана от средата на XIX в. до голяма част от XX в.

Къде се намира най-големият стоманодобивен завод в света?

Гвангянг, Южна Корея
Днес най-големият стоманодобивен завод в света се намира в Гвангянг, Южна Корея.

Кой е най-големият производител на стомана?

РАНК ФИРМА ТОНАЖ 2020
1 China Baowu Group (1) 115. 29
2 ArcelorMittal (2) 78. 46
3 HBIS Group (3) 43. 76
4 Shagang Group 41. 59

Къде се намира световната столица на стоманата?

Питсбърг
Въпреки че е географски откъснат от големи търговски центрове и важни природни ресурси, Питсбърг се превръща в най-страховития център за производство на стомана в света.

Какъв процент от населението на Бирмингам е чернокожо?

Градът е 71. 6% чернокожи, 24. 6% бели и 3. 5% латиноамериканци. Бърз факт: Бирмингам е на седмо място сред 150-те най-големи метрополиса в САЩ по процентно увеличение на броя на жителите на хилядолетието (на възраст 25-34 години).

В кой щат има най-много стоманодобивни заводи?

Индиана
Индиана произвежда повече от една четвърт от стоманата в страната, за да запази мястото си на щат с най-голям брой стоманодобивни предприятия в САЩ , позиция, която според Мърфи заема от 1977 г. насам. Щатът е произвел повече от два пъти повече стомана от втория в класацията щат Охайо, който е произвел 10. 88 милиона тона, според публикацията.

Къде се намира най-големият стоманодобивен завод в света?

Гвангянг, Южна Корея
Днес най-големият стоманодобивен завод в света се намира в Гвангянг, Южна Корея.

Има ли стоманодобивни заводи в САЩ?

През 2017 г. в Съединените щати функционират 9 интегрирани стоманодобивни завода (плюс един спрян), което е по-малко от 13 през 2000 г. Интегрираните заводи са произвеждали 31% от стоманата, произведена в САЩ. US Steel експлоатира редица интегрирани стоманодобивни заводи, включително завода в Гари, Индиана.

Кой е най-черният град в Америка?

Най-голям брой хора, които се обявяват за чернокожи, има в град Ню Йорк – около 2. 3 милиона, следван от Чикаго – 1. 1 милиона, и Детройт, Филаделфия и Хюстън, които имат между 500 000 и 1 милион души всеки.

Предишна статия

Добри ли са електрическите душове?

Следваща статия

Какво означава да се забиеш и да се изплъзнеш на глината?

You might be interested in …

Какво представлява гъстият ростер?

Можете да получите достъп до новия режим, като влезете в настройките и изберете “Използвай гъст списък”.“. Той ще премахне аватарите и последните съобщения, за да ви даде по-сбит изглед на вашите разговори. За да откриете […]

Как се почиства пластилиновата глина?

Независимо дали сте опитен глинар, или начинаещ, вероятно сте изпитвали разочарованието от праха, мръсотията и космите, които се забиват в трудната ви работа. Ще видите, че петънцата и космите изпъкват като болка на светлите цветове, […]