2 април 2022

Научете всичко бързо

Expand search form

Забавя ли се скоростта на интернет с помощта на удължител на WiFi?

В днешното развитие на технологиите на всички нива е важно да имаме компютър, мобилен телефон или дори таблет в домовете си. Освен това е необходимо да имате достъп до WiFi връзка, която ще ви позволи да сърфирате в интернет и да изпълнявате задачите си.

Разочароващо е обаче, когато връзката постоянно прекъсва или забавя изпълнението на задачите ви. Всъщност случаят на някои хора може да бъде дори по-лош, в смисъл че в тяхната среда няма да има никакъв сигнал. Повечето от тези проблеми с Wi-Fi са в резултат на разстоянието между рутера и вашето устройство, смущенията от друго оборудване или дори дебелината на стената или тухлите на вашата къща.

Случайно може да сте чували за Wi-Fi удължител или Wi-Fi повторител. И двете могат да се използват взаимозаменяемо, но се отнасят за отделни видове Wi-Fi усилватели, въпреки че Wi-Fi удължителят обикновено е по-надежден и също така по-бърз.

Съдържание

Какво е предназначението на WiFi удължителите?

Удължителят за WiFi свързва маршрутизатора чрез кабелна или безжична връзка, за да изпрати интернет връзка до мъртви зони или стаи, които са блокирани от мебели или стени. Казано на прост език, това е отдалечено устройство, което стои между вашия безжичен маршрутизатор и ъглите около къщата ви, където искате да има достатъчно Wi-Fi покритие. За да се излъчи този безжичен сигнал около дома ви, се използват съществуващите електрически кабели в стените или коаксиалните кабели, използвани за телевизия и интернет. Те могат да служат като една и съща връзка за Wi-Fi удължителя. Алтернативно, за нови домове може да се използва Ethernet връзка.

С тази кабелна връзка това означава, че ще получите бърза скорост, която е лишена от всякакво забавяне, което от своя страна помага на удължителя да има активна специална връзка с вашата интернет мрежа без никакви смущения. С други думи, електронните устройства или дебелите стени не могат да прекъснат или дори да забавят връзката, което го прави най-добрият вариант за разширяване на безжичната връзка до местата със слаб сигнал в дома или офиса. Тези разширители на Wi-Fi не са скъпи за закупуване. Например TL-WA860RE на TP-Link може да бъде закупен за по-малко от 20 USD.

Как функционират Wi-Fi удължителите

Wi-Fi удължителите функционират, като улавят безжичния сигнал, предаван от маршрутизатора, който след това се ретранслира. Тези удължители се справят отлично с осигуряването на стабилна връзка. Бавното предаване на данни обаче също оказва влияние върху нея, особено когато данните преминават от друго устройство. За да изясним това по-подробно, когато Wi-Fi сигналът, предаван директно от маршрутизатора, е малко по-бавен в сравнение със скоростта на интернет, удължителят на свой ред ще намали скоростта на интернет на устройството, което го използва, с около 50%. T

Ефективността на удължителите зависи единствено от надеждността на интернет връзката, както и от начина, по който е поставено устройството. Много потребители виждат в това устройство чудесно решение за получаване на надеждна връзка, особено когато работата от дома става досадна.

Разграничителни характеристики между Wi-Fi удължител, Wi-Fi ретранслатор и Wi-Fi бустер.

Често ще срещнете устройства, които се предлагат на пазара като Wi-Fi бустер или Wi-Fi ретранслатор. Истината е, че тези устройства изпълняват сходна задача за увеличаване и усилване на безжичния сигнал s, но функционират по различни начини. Разликите са следните;

Wi-Fi разширител – Основната задача на удължителя е да улови вече установен сигнал, който след това да препредава на друг канал. Той прави това чрез директна връзка с вашия модем или маршрутизатор чрез Ethernet кабел или коаксиален кабел, което елиминира всякакви смущения на сигнала. Това просто означава, че ще има активна интернет връзка и в други краища на дома ви.

Wi-Fi ретранслатор – Той работи по същия начин като удължителите, но връзката се осъществява чрез безжична връзка, която осигурява половината от наличната широчина на честотната лента, което от своя страна води до закъснение.

Wi-Fi бустер – Това е просто друг начин да се направи препратка към Wi-Fi ретранслаторите и Wi-Fi удължителите.

Причини да използвате Wi-Fi удължител в дома си.

  1. Когато няма достъп до интернет на втория етаж –Когато безжичният маршрутизатор е инсталиран на долния етаж, винаги е трудно стаите на горния етаж да приемат способни сигнали поради разстоянието и стените. За да решите този проблем, инсталирайте Wi-Fi удължител в един от изходите на стаята, за да получавате сигнали в близост до маршрутизатора, които се разпространяват до потребителите на горния етаж.
  2. Бавно зареждане поради множество потребители – Интернет връзката има тенденция да намалява, когато повече потребители влизат в мрежата. С най-новата итерация на устройството Wifi extender всеки може да има достатъчен достъп до интернет, независимо от местоположението си в къщата. Въпреки това се препоръчва двулентов удължител, за да се избегне забавянето на скоростта на интернет, което често се наблюдава при еднолентовите.
  3. Wi-Fi не може да достигне извън къщата – През лятото повечето хора предпочитат да прекарват времето си на открито и да се забавляват. Можете да инсталирате удължител в стая с външна точка за достъп, за да доставите сигнали до близките места на открито. Но по време на инсталацията се уверете, че той е поставен на място без физически препятствия, които вероятно биха могли да прекъснат сигнала.

В ЗАКЛЮЧЕНИЕ

Значението на WiFi удължителя не може да бъде надценено. С това устройство можете да се сбогувате с бавния интернет, с който обикновено се сблъскват потребителите на втория етаж, и с възможността да сърфирате в интернет извън дома си, докато си пиете кафето. И накрая, местоположението е от решаващо значение, ако искате да имате активна интернет връзка.

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Ще имам ли ниска скорост на интернет с Wi-Fi удължителите?

Еднолентовият удължител всъщност може да забави скоростта на интернет връзката ви. За предпочитане е да закупите двулентов удължител, който има капацитет да осигури стабилна връзка.

Може ли Wi-Fi удължителят да подобри скоростта ми на интернет?

Разстоянието между вашето Wi-Fi устройство и маршрутизатора оказва влияние върху скоростта на интернет. Чрез използването на удължители безжичното разстояние между вашите устройства ще бъде скъсено, като по този начин ще се подобри производителността ви.

Кой е по-добър Wi-Fi удължител или повторител?

Удължителят осигурява по-стабилна безжична връзка в сравнение с Wi-Fi повторителя, тъй като директно възпроизвежда съществуваща връзка, като създава нова. При това широчината на честотната лента няма да бъде засегната. Освен това удължителите използват електрически контакт, докато повторителите използват безжична връзка, която не е независима точка за достъп.

Може да се интересувате и от темите

Влияе ли WiFi удължителят на скоростта?

При удължител, който използва WiFi, обикновено се наблюдава известна загуба на скорост. Тъй като те комуникират с маршрутизатора чрез Wi-Fi, има голям спад на скоростта, ако удължителят говори с вашите устройства на същата честотна лента, която използва за връзка с маршрутизатора.

Как мога да разширя обхвата на Wi-Fi, без да губя скорост?

6 начина за разширяване на обхвата на Wi-FiПреместете съществуващия си рутер на по-добро място. Купете нов, по-добър маршрутизатор. Купете комплект за мрежова Wi-Fi мрежа. Купете Wi-Fi удължител / усилвател. Купете комплект адаптер за захранваща мрежа с Wi-Fi. Преминете от 5GHz на 2. 4GHz.

Кой е по-добър Wi-Fi ретранслатор или Wi-Fi удължител?

WiFi повторителите се инсталират по-лесно от разширителите. Тъй като повторителите са устройства от типа “plug-and-play”, не е необходимо да сте компютърен специалист, за да ги инсталирате, докато за инсталирането на разширителите WiFi са необходими малко повече технически познания. Удължителите на WiFi осигуряват по-надежден и по-бърз интернет от повторителите.

Каква е разликата между WiFi бустер и WiFi удължител?

Когато два или повече хоста трябва да се свържат помежду си по протокола IEEE 802. 11 и разстоянието е твърде голямо, за да се установи директна връзка, за преодоляване на разликата се използва безжичен усилвател. Удължителят за безжична връзка се използва за разширяване на зоната на покритие на вашата WiFi мрежа.

Добавянето на втори рутер ще увеличи ли скоростта?

Добавянето на втори рутер няма да увеличи скоростта на интернет. Тази настройка обаче може да оптимизира цялостната работа на вашия доставчик на интернет, което означава, че може да успеете да достигнете теоретичните скорости, обявени от вашия доставчик на интернет.

Защо домашният ми WiFi е толкова бавен?

Бавните скорости на интернет могат да бъдат причинени от редица неща. Например рутерът ви може да е остарял или да е твърде далеч от телевизора или компютъра ви. Тези поправки могат да бъдат толкова лесни, колкото рестартирането на модема и рутера ви или преминаването към мрежова мрежа. Но друга причина за бавния ви Wi-Fi може да е ограничаването на честотната лента.

Намалява ли скоростта удължителят TP Link?

Здравейте, Скоростта ще бъде повлияна от действителната мрежова среда, като разстояние, препятствия, както и от други безжични устройства. Когато компютърът е свързан към удължителя, моля, проверете поотделно скоростта на кабела и скоростта на безжичната връзка.

Кога трябва да използвате удължител за WiFi?

Ако вашият WiFi сигнал е силен, но трудно достига достатъчно далеч в дома ви, тогава помислете за WiFi удължител или Mesh WiFi, ако домът ви е голям с няколко етажа. Това ще помогне на покритието на сигнала да се подобри безжичният ви интернет.

Мостовите рутери забавят ли скоростта на интернет?

Да. Защото използвате Wifi/Wireless. За да видите действителната скорост, за която плащате, трябва да се свържете директно към вашия Wifi рутер с “твърд” Ethernet мрежов кабел. Съществуват най-различни фактори, които причиняват, че безжичната/Wifi връзка прехвърля данни с ниска скорост.

Използването на 2 рутера забавя ли скоростта на интернет?

Добавянето на маршрутизатори няма да се отрази на скоростта на интернет; тя е предварително зададена от вашия план за услуги. То обаче ще помогне на вашата офис мрежа да оптимизира използването на скоростта, определена ви от вашия доставчик на интернет услуги (ISP).

Защо интернетът ми е толкова бавен изведнъж през 2020 г.?

Бавната скорост на интернет може да бъде причинена от редица неща. Например рутерът ви може да е остарял или да е твърде далеч от телевизора или компютъра ви. Тези поправки могат да бъдат толкова лесни, колкото рестартирането на модема и рутера ви или преминаването към мрежова мрежа. Но друга причина за бавния ви Wi-Fi може да е ограничаването на честотната лента.

Каква е приемливата скорост на Wi-Fi?

Добрата скорост на интернет е равна или по-висока от 25 Mbps. Високите скорости на интернет, тези в диапазона над 100 Mbps, често са по-добри, особено ако искате планът ви за интернет да поддържа множество устройства и потребители едновременно.

Защо моят powerline Ethernet е по-бавен от WiFi?

Още видеоклипове в YouTube Но въпреки че powerline мрежите са лесни за настройка, много достъпни и могат да работят добре, те също така са податливи на смущения от фактори на околната среда. Това може да доведе до появата на мрежа, която е по-бавна, отколкото бихте искали, и по-бавна от съществуващата ви Wi-Fi конфигурация.

Какво представлява високоскоростният режим на TP-Link?

Функцията за висока скорост изключва една от безжичните ленти, за да остави една високопроизводителна, супербърза мрежа, идеална за HD стрийминг и приложения за игри. Ако повечето ви устройства са свързани към една безжична лента, тази функция може да увеличи общата производителност на вашата безжична мрежа.

Каква е разликата между WiFi разширител и WiFi усилвател?

Хората могат да се объркат, когато става въпрос за WiFi бустер VS WiFi удължител. Всъщност WiFi бустерите и WiFi удължителите са основно едно и също нещо – устройства за подобряване на WiFi покритието. Няма ясно определена разлика между устройствата, които производителите описват като “бустери”, и устройствата, описвани като “удължители”.

Предишна статия

Как да възстановя съобщенията със звездички?

Следваща статия

Къде инвестират парите си милиардерите?

You might be interested in …

Какво означават 3 периода при изпращане на текстови съобщения?

Виждате ли тези точки? Всичките три заедно представляват елипса. Формата за множествено число на думата е елипси, както в “писател, който използва много елипси”. Те се наричат също така и със следните имена: точки на […]

На какво е символ ананасът?

Макар че почти всички плодове имат многобройни митологии, свързани с тях, които могат да са в конфликт помежду си или да се отклоняват толкова далеч от оригиналната история, че родоначалникът рядко да прилича на прародителя, […]

Колко време трябва да се отделят малките рибки?

Ако откриете малки рибки в аквариума си, не се паникьосвайте! Първото нещо, което трябва да направите, е да отстраните всички възрастни риби, за да не изядат бебетата, или да преместите бебетата в отделен аквариум, където […]